Pericol pe șosele. Șoferi de autobuz și microbuz, băuți la volan sau efectuau transport ilegal

Ultima actualizare:

    Oamenii legii au făcut razie în rândul șoferilor care transportă persoaneFotografii: Poliția Română
Oamenii legii au făcut razie în rândul șoferilor care transportă persoaneFotografii: Poliția Română

Mijloacele de transport în comun au devenit extrem de nesigure. O razie a polițișilor de la Rutieră a scos la iveală faptul că sunt șoferi inconștienți care urcă la volanul autobuzului beți, neodihniți sau fără a avea autorizație de transport ori permis pentru categoria D, cea care le permite să circule cu mulți pasageri.

În perioada 2 noiembrie - 13 decembrie, 7.000 polițiști de la Rutieră, împreună cu 764 inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au acționat, la nivel național.

Ținta lor a fost prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane.

Totodată, acțiunea a vizat verificarea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane și a celor privind circulația pe drumurile publice, precum și a modului de respectare a măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Polițiștii au verificat peste 66.000 de autovehicule și au dat peste 30.000 de amenzi

Au fost verificate 66.432 de autovehicule și au fost aplicate 30.763 de sancțiuni contravenționale, dintre care 572 pentru nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă, 340 pentru înăclăcri ale prevederilor privind transportul rutier de persoane, 135 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului și 584 pentru defecțiuni la sistemul de iluminare/semnalizare.

Polițiștii au găsit și șoferi de autobuz băuți la volan
Polițiștii au găsit și șoferi de autobuz băuți la volan

Alte 11.435 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor sanitare .

De asemenea, în urma verificărilor, au fost reținute 1.278 de permise de conducere și 645 de certificate de înmatriculare și au fost dispuse 120 de imobilizări și 27 de suspendări ale dreptului de utilizare a autovehiculului.

Ce au găsit polițiștii în trafic

  • Pe 17 noiembrie, un bărbat a condus un autobuz, în Craiova, având 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost amendată cu 1.305 de lei și a rămas fără permis pentru 90 zile;
  • Pe 18 noiembrie, un alt bărbat a condus un microbuz , în județul Gorj, fără a deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul. Șoferul s-a ales cu  dosar penal și a fost amendat cu 1.580 de lei pentru că nu deținea asigurare obligatorie pentru răspundere civilă și a refuzat să oprească la semnalele polițistului, care a fost nevoit să pornească în urmărirea lui;
  • Pe 26 noiembrie, un bărbat a condus un autoturism în Galați, efectuând transport rutier de persoane, contra cost, fără a deține autorizație de transport persoane sau copie conformă după aceasta. Acesta a rămas fără certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare. Totodată, i-a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pentru 6 luni;
  • Tot pe 26 noiembrie, un șofer de autobuz din Galați a fost prins că nu utiliza diagrama tahografică, care arată dacă șoferul a respectat sau nu perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă.

Citește și: 

Câte ore are voie să conducă un șofer profesionist. Au început controalele în trafic

Accident tragic în Ungaria! 9 români morți. Şoferul microbuzul ar fi făcut live pe Facebook

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net