Percheziţii în zece penitenciare: Au fost găsite 7 telefoane mobile, dar şi fructe fermentate

Deținuții din România fac tot posibilul să încalce regulile. Obiecte interzise sunt descoperite la fiecare control în celulele acestora. Cei privați de libertate au învățat chiar să își prepare băuturi alcoolice. Sunt descoperiți de fiecare dată și totul se confiscă.

Şapte telefoane mobile, trei cartele telefonice, dar şi fructe fermentate, fierbătoare şi cuţite improvizate au fost găsite în urma percheziţiilor care au avit loc în zece penitenciare. Este vorba despre unităţile de detenție din Giurgiu, Iaşi, Tulcea, Galaţi, Gherla, Târgu-Jiu, Bucureşti-Jilava, Mioveni, Drobeta-Turnu Severin și Brăila.

Telefoane și fructe fermentate, în celulele de maximă siguranță

Penitenciarele sunt locuri unde cei certați cu legea suntr privați de liberate și li se impun mai multe restricții, tocmai în ideea ca ei să își corecteze comportamentele dăunătoare pentru societate. Însă deținuții fac tot posibilul să încalce legea chiar în locul de detenție. Își prepară alcool, își fac rost de arme albe și chiar folosesc telefoane mobile, de multe ori chiar pentru a comite alte infracțiuni.

Un control al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) în zece pușcării din țară a scos la iveală zeci de obiecte interzise deținuților.

”În urma acţiunilor de percheziţie din data de 20.02.2020, în 10 unităţi penitenciare, au fost descoperite şi confiscate, cu sprijinul a 1926 de poliţişti de penitenciare şi al structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne, următoarele obiecte interzise: -7 telefoane mobile (4-Penitenciarul Bucureşti-Jilava, 2-Penitenciarul Severin, 1-Penitenciar Tulcea), un încărcător telefon (Penitenciarul Severin), 3 cartele sim (2-Penitenciarul Severin, 1-Penitenciarul Brăila), o baterie telefon (Penitenciarul Severin), 58 lei (Penitenciarul Tulcea), fructe fermentate, fierbătoare şi cuţite improvizate”, se arată într-un comunicat al ANP.

Inspectorii ANP și ai Ministerului Afacerilor Interne, care au descoperit telefoane mobile și fructe fermentate, au percheziționat 373 de celule şi 1848 de persoane custodiate.

Citește și:

Percheziţii în penitenciare. Deţinuţii înşelau prin metoda «Accidentul»

Cum vor deţinuţii celebri să fenteze legea. Becali şi Neţoiu, cărţi plagiate de pe internet

 

Loading...

Citește și

  • 82 de persoane private de libertate, care îşi execută pedeapsa în regim închis, în regim de maximă siguranţă precum şi arestaţi preventiv la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Codlea, se află în refuz de hrană, începând de sâmbătă dimineaţă.

  • Un bărbat în vârstă de 20 de ani, deţinut la Penitenciarul Gherla, a murit, în noaptea de joi spre vineri, după ce a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor Cluj. Acesta se simţise rău în incinta închisorii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1