Percheziții la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”

Ultima actualizare:

    Conducerea universității ar fi luat mită pentru atribuirea contractelor de achiziții unor firme din cercul său de interese (foto: Arhivă Click!)
Conducerea universității ar fi luat mită pentru atribuirea contractelor de achiziții unor firme din cercul său de interese (foto: Arhivă Click!)

Conducerea Universității de Medicină din capitală este suspectată de abuz în serviciu și luare de mită pentru atribuirea unor contracte preferențiale de achiziții publice. Polițiștii și procurorii fac, marți, o serie de percheziții la sediul instituției, la sediile firmelor contractante și la domiciliile celor vizați de anchetă pentru a identifica noi probe.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR au verificat 32 de locuințe și sedii din București și din județele Prahova, Dâmbovița și Giurgiu. Ei caută probe pentru a-i incrimina pe cei vizați de atribuire ilegală a unor contracte de achiziții. Conducerea universității e acuzată că a cumpărat bunuri și servicii de la firme prietene, cu încredințare directă ori prin proceduri simplificate de cerere de ofertă. Șase persoane vor fi duse la audieri în acest caz, coordonat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Printre persoanele vizate în anchetă ar fi şi directorul general administrativ de la UMF Bucureşti, Dan Pahoni, suspectat că ar fi solicitat comisioane pentru contracte de achiziţii încheiate de UMF cu societăţi comerciale, spun surse judiciare citate de Mediafax.

„Din cercetări a reieșit că, cei în cauză ar fi atribuit contracte de achiziții publice pe fondul unor acte de corupție, prin încălcarea legilor care reglementează acest domeniu de activitate, respectiv prin încredințare directă ori prin procedură simplificată de cerere de oferte, acelorași operatori economici, aflați în cercurile lor de interese. Astfel, achizițiile publice ar fi fost atribuite fără concurență și transparență și fără a fi respectat principiul eficienței utilizării fondurilor alocate și cel al tratamentului egal între operatorii economici”, se arară într-un comunicat al Poliției Române.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net