Percheziţii la suspecţi de evaziune la comerţul cu medicamente! Prejudiciul, estimat la 3 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Sunt vizate 20 de firme specializate în depozitarea şi vânzarea de medicamenteFoto Shutterstock
Sunt vizate 20 de firme specializate în depozitarea şi vânzarea de medicamenteFoto Shutterstock

Peste 60 de percheziţii sunt făcute miercuri dimineaţă (28 ianuarie), în Capitală şi şase judeţe, la firme şi suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani la comerţul cu medicamente pentru boli grave, prejudiciul în acest caz fiind estimat de anchetatori la 3 milioane de euro, potrivit Poliţiei Române.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au descins la 64 de adrese - domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Buzău, Iaşi, Ialomiţa, Argeş şi Olt, potrivit Mediafax.

Sunt vizate 20 de firme specializate în depozitarea şi vânzarea de medicamente, care, potrivit anchetatorilor, s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat. După percheziţii, zece persoane ar urma să fie duse la audieri.

"În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în perioada anilor 2013-2014, reprezentanţii societăţilor comerciale implicate ar fi creat circuite fictive pentru introducerea în lanţul legal a unor medicamente cu valoare mare de piaţă utilizate în tratamentele unor boli grave, precum cancer, hepatită, diabet, procurate la negru de pe piaţa internă sau comunitară. De asemenea, s-a mai stabilit că, prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost transferate sume importante de bani (aproximativ 5 milioane de euro) către persoanele vizate din circuitul infracţional, iar banii astfel obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul ilicit prin transferuri bancare şi contracte de împrumut fictive", precizează Poliţia Română.

Prin acest mecanism, în circuitul legal din România şi din alte state comunitare ar fi fost introduse inclusiv medicamente falsificate din categoria celor comercializate de reprezentanţii firmelor vizate în dosar, mai susţin anchetatorii.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, stabilit cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, este de peste 3 milioane de euro.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net