Perchezitii în Iași și București la o firmă de IT pentru un prejudiciu de 27 milioane de dolari. Cum a păcălit societatea statul

Ultima actualizare:

    Perchezițiile au fost făcute la cinci adrese din Iași și BucureștiFoto: bzi.ro
Perchezițiile au fost făcute la cinci adrese din Iași și BucureștiFoto: bzi.ro

Suspiciuni de evaziune fiscală de proporții săvârșită de o firmă IT. Poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Capitalei au efectuat joi cinci percheziții în Iași și București într-un dosar în care o firmă de IT este bănuită că a păcălit statul cu 25 de milioane de dolari.

Potrivit ziaruldeiași.ro care citează surse apropiate anchetei, firma unde s-au efectuat percheziţii în capitala Moldovei este Arezzo Sky SRL. Societatea are în Iaşi un punct de lucru într-o clădire de birouri din zona centrală a oraşului, iar sediul central este în Bucureşti. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 14,8 milioane lei şi un profit de 449.197 lei, iar în 2019 afacerile sale au însumat 20,4 milioane şi a raportat un profit de 2,47 milioane lei. In Bucuresti, firma are sediul situat în zona campusului studentesc din Regie. Conform datelor de la Registrul Comerţului firma apare cu acționar principal o firmă din Singapore și mai are un sediu în India.

Ce spune Poliția Capitalei despre evaziunea de 25 de milioande  euro

”Din cercetările efectuate până în prezent, rezultă presupunerea rezonabilă că în perioada 2018-2020 , reprezentanţii unei societăţi comerciale au omis înregistrarea veniturilor de peste 27.000.000 USD realizate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale”, anunţă Poliţia Capitalei într-un comunicat preluat de news.ro. Surse din anchetă afirmă că aproximativ 190 de angajaţi ai societăţii, care realiza softuri, erau plătiţi cu cu salariul minim pe economie, dar au beneficiat de plăţi externe, fie prin intermediul societăţii, fie prin intermediul unei alte societăţi de contabilitate şi consultanţă fiscală.

Citiți și

Aproape 150 de percheziţii în Bucureşti şi în 13 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală

Evaziune fiscală prin mănăstire. Prejudiciul se ridică la 3 miliarde de lei vechi

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net