Percheziţii la locuinţa şefului IPJ Mehedinţi şi la Primăria Turnu Severin, într-un dosar de corupţie

Procurorii DNA fac percheziţii, miercuri, la locuinţa şefului Poliţiei Judeţene Mehedinţi, Ştefan Ponea, precum şi la primăriile Drobeta Turnu Severin şi Orşova, în dosarul privind fapte de corupţie săvârşite de funcţionari cu funcţii de conducere, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Procurorii DNA au descins, miercuri dimineaţă, la sediul Primăriei Drobeta Turnu Severin, fiind vizaţi mai mulţi funcţionari suspectaţi de fapte de corupţie.

Totodată, anchetatorii fac percheziţii şi la locuinţa din Orşova a preşedintelui CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, la casa părinţilor acestuia din comuna Topleţ, judeţul Caraş-Severin, precum şi la Hotelul Palace din Drobeta Turnu Severin, deţinut de familia lui Adrian Duicu.

De asemenea, potrivit surselor citate, au loc percheziţii şi la locuinţa din Orşova a şefului Poliţiei Judeţene mehedinţi, comisar-şef Ştefan Ponea, cunoscut drept un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, dar şi la sediul Primăriei Orşova.

Primarul din Orşova, Ion Manea (PNL), a declarat că el se află în concediu de odihnă până în 14 aprilie, dar că a fost informat despre percheziţii.

"Am delegat competenţele viceprimarului. Sunt în concediu din 24 martie şi până în 15 aprilie. M-au chemat şi pe mine de dimineaţă la sediul primăriei, le-am spus să deschidă biroul primarului, să scoată butucul de la uşă şi să verifice. Nu este nici o problemă. De la Poliţia Locală m-au sunat şi înţeleg că se caută documente de contabilitate", a declarat primarul din Orşova.

Potrivit DNA, în această cauză se fac cercetări privind suspiciunea săvârşirii, în perioada 2012-2013 şi în luna ianuarie 2014, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, de către funcţionari publici cu funcţii de conducere în plan local.

Loading...