Percheziţii la locuinţa "regelui asfaltului" din Banat. Georgică Cornu, suspectat de evaziune fiscală

Ultima actualizare:

    Georgică Cornu  s-a iubit o jumătate  de an cu Marina
Georgică Cornu s-a iubit o jumătate de an cu Marina

Percheziţii la omul de afaceri Georgică Cornu. "Regele asfaltului" din Banat şi mai mulţi romi din Strehaia sunt suspectaţi de evaziune fiscală. Ei au adus un prejudiciu statului de peste 60 de milioane de lei.

Peste 20 de percheziţii au loc, joi dimineaţă, la mai multe adrese din Timişoara, Târgu Jiu şi Drobeta Turnu Severin, între care şi sediile grupului de firme Izometal - Confort din Timişoara deţinut de omul de afaceri Georgică Cornu, supranumit şi "regele asfaltului" din Banat, dar şi la locuinţa acestuia, potrivit România TV. Omul de afaceri este suspectat de evaziune fiscală.

Georgică Cornu ar fi adus statului român un prejudiciu de 61 de milioane de lei. Banii ar fi fost încasați de "regele asfaltului" din Banat prin facturi false.

Conform anchetei DIICOT începută în 2012, după ce un fost contabil al "regelui asfaltului" din Banat l-a denunţat, există facturi potrivit cărora Georgică Cornu s-a aprovizionat fictiv cu cantități enorme de materiale de construcții de la romii din Strehaia. Pentru a nu plăti taxe la bugetul de stat, în contabilitatea grupului de firme conduse de Cornu erau înregistrate facturi emise pe bandă rulantă de către firmele deţinute de romii de la Strehaia. Documentele erau înregistrate în contabilitate, banii livraţi în conturile mafiei facturilor, ulterior fiind scoşi şi returnaţi după reţinerea unui comision.

În 2012, anumite documente au fost ridicate în urma altei percheziții. Împotriva omului de afaceri Georgică Cornu a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani. Potrivit investigatorilor, numai în urma tranzacțiilor efectuate în perioada 2007 - 2009, apar o serie de situaţii incredibile, de exemplu faptul că într-o singură zi un camion de 20 de tone ar fi efectuat nu mai puțin de patru transporturi de fier între Strehaia şi Timişoara, adică a parcurs 2.000 de kilometri. Ancheta a fost extinsă și la tranzacțiile efectuate ulterior, astfel că până în anul 2011 oamenii legii vorbesc de un prejudiciu de peste 60 de milioane de lei.

Georgică Cornu are o avere estimată la aproape 150 de milioane de euro.

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net