Percheziții finalizate la casa lui Gheorghe Dincă după 34 de zile

Ultima actualizare:

    Casa și curtea lui Gheorghe Dincă au fost scotocite de sute de polițiștiFoto: arhivă personală
Casa și curtea lui Gheorghe Dincă au fost scotocite de sute de polițiștiFoto: arhivă personală

7 camioane de probe, o casă dărâmată, o curte care arată ca după bombardament, 200 de polițiști detașați de la București. Este în câteva date statistice istoria celei mai lungi percheziții din istoria penală a României, efectuată în casa lui Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal și care a fost încheiată oficial joi

Vineri 30 august se împlinesc cinci săptămâni de când polițiștii au intrat cu mandate de percheziție în casa lui Gheorghe Dincă, suspectul principal în cazul dispariției minorelor Alexandra Măceșanu și Mihaela Luiza Melencu.

Pe 26 iulie exploda cazul Caracal, iar Gheorghe Dincă devenea suspect de crime în serie, care ar fi tranșat și ars două fete luate la ocazie. Luiza Melencu, prima victimă, ar fi dispărut în data de 14 aprilie, când ar fi plecat spre Caracal. Când s-ar fi întors, ar fi urcat într-o mașină la ocazie și de atunci nu a mai fost văzută. Cealaltă adolescentă a dispărut, în aceleași condiții, pe 25 iulie.

Principalul suspect este Gheorghe Dincă, de 65 de ani, un fost mecanic auto din Caracal, devenit taximetrist ilegal. Dacă prima adolescentă nu a maid at nici un semn de viață, Alexandra a reușit să sune la 112 și să descrie locuința în care era ținută captivă. Povestea a sensibilizat o țară întreagă la un nivel la care doar accidentul din clubul Colectiv o mai făcuse. O sarabandă de bâlbe ale autorităților, care nu au putut localiza cu precizie telefoanele date la 112 de victima Alexandra Măceșanu, au stat o noapte în fața porții în care era ucisă minora”invitându-se”să intre în curte, au arătat limitele sistemului menit să apere și să protejeze românii.

Perchezițiile au început pe 26 iulie

Pentru a repara imaginea șifonată a Poliției și autorităților care s-au dovedit complice la drama de la Caracal, a început pe 26 iulie o percheziție mamut fără precedent în istoria României. Cei mai buni 200 de anchetatori, criminaliști, specialiști în prelevări de probe din Poliția Română și DIICOT au fost trimiși la Caracal pentru a stoarce probe din proprietatea lui Gheorghe Dincă. În curte au fost montate șapte corturi iar pe măsuțe speciale au fost puse probe. Primele perc heziții au dat roade: în congelatorul bărbatului au fost descoperite cinci pungi cu carne, iar în locuință mai mulți dinți de om.

Bucăți din cadavrul uneia dintre fete au fost găsite în mai multe butoaie din curte. S-au dovedit a fi ale Alexandrei Măceșanu potrivit analizelro făcute de medicii legiști. Pentru că locuința suspectului era o adevărată groapă de gunoi iar în curte erau mai multer gropi betonate, cercetările s-au făcut cu pensula dar și în premieră cu excavatorul.

”În această anchetă de asasinat și dispariție, cea mai complexă făcută vreodată în România, perchezițiile din casa și curtea lui Dincă au reprezentat o mare provocare”, a declarat presei procurorul-șef DIICOT, Felix Bănilă. Potrivit bilanțului oferit de surse din DIICOT, în total au fost strânse șapte camioane de probe, săpate cu buldozerul și lopata 37 de gropi, folosite în premieră scanere și aparate care puteau”privi”prin ziduri. Cercetările au inclus și demolarea a cinci pereți din casa suspectului.

”De astăzi perchezițiile se încheie pentru că practic nu a rămas nimic necercetat. S-a găurit, s-a săpat și s-a spart tot ce putea să aibă o cât de mică legătură cu dispariția fetelor”, au declarat surse din DIICOT. Deocamdată nici urmă de Luiza Melencu, toate probele descoperite indicând doar prezența Alexandrei Măceșanu. Despre Luiza Melencu rămân doar mărturiile lui Dincă.

Citește și:

Ancheta Ministerului Sănătății la INML în cazul Caracal a fost finalizată. Care sunt concluziile

Crimele din Caracal. DIICOT a descoperit noi fragmente osoase şi dinţi

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net