Percheziții DNA în trei județe, inclusiv în mai multe spitale. Suspiciuni de corupție privind achizițiile de materiale COVID

masca-gel-igienizare.jpg

Mască, gel ingienizare, mănuși
Procurorii anticorupție fac cercetări la mai multe spitale
Foto: Pixabay
Citeste tot despre: 

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție fac mai multe percheziții, joi dimineață (3 decembrie), la mai multe spitale din județul Brașov și Harghita, dar și la locuințele unor persoane și sediile unor firme din județul Iași. Există suspiciuni de corupție cu privire la achizițiile de aparatură și consumabile pentru spitale COVID și suport COVID.

Procurorii DNA efectuează percheziții și la sediul biroului pentru operațiuni speciale, aflat în subordinea Inspectoratului General al Poliției Române. Sunt vizați șeful biroului județean și un ofițer, potrivit Digi24De asemenea, au loc percheziții și la Spitalul Municipal din Miercurea Ciuc și la domiciliul managerului. Conform sursei citate, procurorii anticorupție fac cercetări la spitalele de Boli Infecțioase și Neuropsihiatrie din municipiul Brașov, dar și la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, din județul Harghita, unde sunt tratați pacienți cu coronavirus.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârşite în perioada decembrie 2019 - prezent”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

Loading...
 
 

Citește și

  • Mulți poartă acum măști chirurgicale în spațiile publice, astfel că stocul s-a epuizat

    Măștile chirurgicale au devenit o adevărată afacere pentru producători. De când a început isteria infecției cu Coronavirus, tot mai mulți oameni le folosesc ca să se protejeze atunci când ies din casă de strănutul celor din jur. Inclusiv în România se petrece acest fenomen, astfel că în farmacii prețul lor s-a triplat, iar pe site-uri sunt și mai scumpe.

  • cutie masca de protectie

    Două modele de măşti de protecţie neconforme au fost semnalate pe piaţa europeană, respectiv un model care promite protecţie ridicată fără dovezi şi unul care nu se adaptează corespunzător la conturul feţei. Alertele au fost emise de Belgia şi de Luxemburg, la scurt timp după ce în România 31 de milioane de măşti de protecţie au fost oprite temporar de la comercializare.