Percheziții DNA la firma fratelui lui Sebastian Ghiță

Ultima actualizare:

    Beneficiarii programului „Internet în școala ta” au semnalat proasta calitate a echipamentelor (foto: Arhivă Adevărul)
Beneficiarii programului „Internet în școala ta” au semnalat proasta calitate a echipamentelor (foto: Arhivă Adevărul)

Procurorii DNA investighează modul în care Ministerul Educației a derulat programul de dotare a instituțiilor școale cu calculatoare „Internet în școala ta”. Ancheta a început cu percheziții la cele două firme care au câștigat licitația, una dintre ele aparținând fratelui deputatului Sebastian Ghiță.

„Internet în școala ta” e un program al ministerului prin care s-a urmărit dotarea a circa 9.500 de instituții de învățământ din mediul rural și din orașele mici cu aparatură de ultimă generație. Licitația organizată de minsterul educației a fost câștigată în 2013 de două societăți, SC Avitech Co. SRL și SC 2K Telecom SRL, ultima fiind deținută de Alexandru Ghiță, fratele cunoscutului deputat Sebastian Ghiță. Societatea acestuia a fost luată la puricat luni dimineață pentru verificări privind modul în care aceasta s-a achitat de sarcinile care îi reveneau prin contract. Mai multe școli beneficare au semnalat probleme grave de funcționare a aparaturii și uzura morală a soluțiilor software alese, care au generat cheltuieli suplimentare de întreținere și upgradare.

Procurorii DNA investighează, de asemenea, faptul că în contract au fost incluse servicii de mentenanță, garanție și suport în valoare de 432.000 de lei, contrar legii privind vânzarea produselor și garanțiilor asociate acestora, care prevăd gratuități în aceste cazuri. Programul de dotare a școlilor cu calculatoare performante a fost finanțat integral cu fonduri europene nerambursabile, în valoare de 33 de milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net