Percheziţii DNA la 28 stații ITP din Vaslui, Bacău și Galați. Este vizat și sediul RAR Vaslui

rar_vaslui.jpg

Procurorii DNA fac percheziții la RAR Vaslui
FOTO: vremeanoua.ro
Citeste tot despre: 

Procurorii DNA au descins în 28 de locații din trei județe unde se fac inspecții tehnice ale autoturismelor, având suspiciuni că mai multe mașini au obținut ”inspecția RAR” fără să se fi prezentat fizic la sedii.

Sunt vizate stații ITP private din județele Vaslui, Bacău și Galați, în frunte cu sediul RAR Vaslui. Procurorii DNA au în lucru un dosar care vizează fals intelectual și constituirea unui grup infracțional organizat. Surse judiciare au precizat că este vorba despre obţinerea ilegală a inspecţiei ITP pentru maşini cu probleme tehnice sau care nu erau prezentate deloc la inspecţie.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, fals intelectual şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada 2020-2021. În cursul zilei de 21 aprilie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 28 locaţii, situate pe raza judeţelor Vaslui, Galaţi şi Bacău, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, a transmis, miercuri, DNA, într-un comunicat de presă.

DNA a precizat că procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, I.G.P.R - Direcţia de Operaţiuni Speciale, Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Vaslui şi Argeş şi Gruparea de Jandarmi Mobila Bacău.

Citește și: 

Datele RAR. Zeci de mii de mașini, pericol public. Au fost găsite în trafic cu grave probleme tehnice

El conducea rețeaua de permise auto false din Suceava. Suma fabuloasă strânsă de Comisarul Obreja din şpăgi

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Valiză cu bani

    Procurorii DNA au publicat primele imagini cu „mita din lighean” descoperită în urma unor percheziții efectuate joi, 26 noiembrie, la Serviciul Permise Suceava și Registrul Auto Român. Banii, în valoare totală de peste un milion de euro, erau ascunși în găleți, ligheane, serviete, seifuri și chiar în pereții instituției. Au fost descoperite însă și alte bunuri de la ceasuri de lux și bijuterii până la mașini.

  • Bătaie de joc la RAR Piteşti! O maşină respinsă ­pentru un dezechilibru la frâne a trecut inspecţia tehnică cu brio după o jumătate de oră. Vorbim despre aceeaşi linie de testare, dar despre un alt inspector. Cum de a fost posibil? Până şi mai-marii instituţiei se întreabă.