Percheziţii în Argeş. Îi ţineau în lanţuri ca să-i facă sclavi

13689348_1186991968018542_2054882352_n.jpg

perchezitii arges trafic persoane
Procurorii au descins în această dimineaţă la domiciliile unor persoane suspecte de trafic de persoane

Zeci de percheziţii au loc miercuri dimineaţă într-o localitate din Argeş. Este vizată o reţea care se ocupa cu trafic de persoane, printre care şi minori.

Membrii reţelei ar fi recrutat aproximativ 40 de persoane, între care copii, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice sau cu situaţii materiale precare, pe care le-ar fi obligat să cerşească sau să facă diverse activităţi gospodăreşti în locuinţele suspecţilor, lipsindu-le de libertate şi bătându-le cu pumnii, cu picioarele sau cu biciul. În unele cazuri victimele era rapite de lângă biserici sau gări sau chiar din locuinţele lor, scrie news.ro. Una dintre victime a fost găsită de anchetatori în lanţuri.

13652821_1186992044685201_96653321_n.jpg

perchezitii arges trafi cpersoane lanturi
Victimele erau legate cu lanţuri

Procurorii DIICOT Piteşti, împreună cu poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti şi Craiova, fac, miercuri, 40 de percheziţii în comuna Berevoeşti, satul Gămăceşti, din judeţul Argeş, pentru destructurarea mai multor grupuri infracţionale organizate specializate în infracţiunde trafic de persoane şi trafic de minori.

Potrivit DIICOT, în acest dosar a fost începută urmărirea penală faţă de 40 de persoane care vor fi duse la audieri. Poliţia Argeş precizează că în total 90 de persoane sunt vizate în acest dosar.

Ce spun anchetatorii

Acestea sunt suspectate că, începând cu anul 2008 şi până în prezent, au constituit mai multe grupuri infracţionale organizate structurate pe baza relaţiilor de familie, care au recrutat aproximativ 40 de persoane minore şi majore prin constrangere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea le-au exploatat supunându-le la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat. Printre victime se numără copii, dar şi persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice ori cu situatii materiale precare care au fost forţate să muncească sau să practice cerşetoria, ”prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate”, arată anchetatorii.

 

Loading...

Citește și