Pensiile ilegale, returnate în rate lunare

pensionari.jpg

Pensionarii vor achita banii în trei ani

Pensionarii care au primit ilegal pensii mai mari decât meritau vor returna banii eşalonat.

Asta anunță un proiect de lege aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii. Banii vor fi înapoiați statului în rate fixe lunare, timp de trei ani, până când pensionarii vor scăpa de datorie. Aproape 10.000 de oameni sunt în această situaţie.

Dacă bătrânii care au debite, din cauza angajaților de la Pensii care au furnizat în momentul elaborării dosarului de pensionare documente neconforme, atunci ei vor plăti datoriile din propriul buzunar. Pensiile primite ilegal sunt în număr de 9.593 şi se ridică la o valoare 53 de milioane de lei. Astfel, suma medie de returnat în decursul a trei ani de la promulgarea legii va fi de 5.524 de lei de persoană. Peste 30.000 de dosare au fost verificate, o treime dintre acestea fiind greşite deoarece pensionarii au dus acte false.

loading...
Loading...

Citește și

  • Premierul Emil Boc a dat asigurări, sâmbătă, în cadrul unei emisiuni la postul de radio Antena Satelor, că cele circa 5.600.000 de pensii calculate pe sistemul contribuţiei la bugetul de pensii nu vor scădea.

  • Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat Guvernul că board-ul de la Washington este de acord ca deficitul bugetar să fie limitat prin tăierea cheltuielilor cu salariile şi pensiile şi nu prin majorarea taxelor, dar a condiţionat ca economiile rezultate să fie utilizate exclusiv pentru investiţii, informează Medifax.