Pelerinaj cu sarmale de post la Arsenie Boca

Ultima actualizare:

    Credincioşii au găsit  zona Prislopului  înveşmântată în zăpadă
Credincioşii au găsit zona Prislopului înveşmântată în zăpadă

Au venit din toate colţurile ţării! Mii de oameni au ajuns marți, 28 noiembrie,la Mănăstirea Prislop, în Hunedoara, pentru a participa la comemorarea părintelui Arsenie Boca. Credincioşii au fost întâmpinaţi cu sarmale de post.

Aglomeraţie de la primele ore ale dimineţii! Mănăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara, unde se află mormântul lui Arsenie Boca, a primit marți aproape 10.000 de pelerini. Mulţi dintre vizitatorii mănăstirii au fost nevoiţi să-şi lase maşinile la peste doi kilometri de mănăstire, pe marginea şoselei. În parcarea aşezământului au ajuns peste 20 de autocare, scrie adevarul.ro. 


    Arsenie Boca
Arsenie Boca

Pelernii au fost întâmpinaţi cu sarmale de post şi colaci, calendare şi flori. La rândul lor, mulţi dintre credincioşii veniţi să comemoreze 28 de ani de la moartea duhovnicului au adus pachete cu daruri la mănăstire.

„Am venit pentru a paisprezecea oară la mănăstire, iar în ultimii ani nu am lipsit de la marile pelerinaje de la mormântul părintelui Arsenie Boca. De fiecare dată după ce am participat la slujba religioasă şi m-am rugat în faţa mormântului său, am plecat de aici cu o stare de bine”, povesteşte, însufleţită, tanti Maria, venită din judeţul Cluj. „Pentru noi, părintele este deja un sfânt şi cred că Biserica aşteaptă să se întâmple o mare minune aici, la Prislop, pentru a-l canoniza”, adaugă o altă enoriaşă, venită din Sălaj. În jurul prânzului, la mormântul duhovnicului a fost oficiată o slujbă de comemorare.


    Curtea mănăstirii  a fost ocupată  de autocare
Curtea mănăstirii a fost ocupată de autocare

Click! spune

Arsenie Boca (29 septembrie 1910 – 28 noiembrie 1989) e considerat una dintre personalităţile ortodoxiei româneşti. Călugăr, teolog şi pictor de biserici, părintele a fost întemniţat de regimul comunist. Duhovnicului îi sunt atribuite o serie de minuni săvârşite de-a lungul anilor. Mănăstirea Prislop a devenit unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net