Pedepsiți că au bătut crunt un bărbat după 12 ani. Interlopii din Prahova au primit între 4 și 5 ani de pușcărie

boxerul-batut-razvan-cosma-pe-patul-de-spital.jpg

Boxerul Răzvan Coman a fost bătut crunt și a stat în comă timp de șase luni
Boxerul Răzvan Coman a fost bătut crunt și a stat în comă timp de șase luni
Foto: ph-online.ro

11 persoane, printre care şi o femeie, cunoscuţi membri ai lumii interlope din Prahova, au fost condamnate la patru ani şi cinci ani şi jumătate de pușcărie pentru tentativă de omor. Asta după ce au bătut cu o rangă şi au călcat în picioare un bărbat, în seara de Crăciun, în faţa unui club din Ploieşti. Faptele au avut loc în urmă cu peste 12 ani.

Judecătorii Tribunalului Prahova s-au pronunţat, luni, 5 aprilie, într-un dosar în care sunt implicate 11 persoane - 10 bărbaţi şi o femeie - cunoscute drept capi ai lumii interlope din Prahova.

Acestea sunt acuzate că în 2008, în seara zilei de Crăciun, l-au bătut cu o rangă şi l-au călcat în picioare pe Răzvan Cosma, în faţa unui club din Ploieşti.

Boxerul Răzvan Cosma a stat în comă șase luni

Victima, cunoscut boxer, fiu şi frate de poliţist, avea pe atunci 23 de ani și a ajuns în comă la spital. A ieșit din această stare abia după șase luni.

Conform sentinţei magistraților, șase dintre inculpaţi au primit pedepse de patru ani de închisoare, alţi trei, patru ani şi şase luni, iar alţi doi, printre care femeia trimisă în judecată în dosar, au

fost trimiși după gratii cinci ani şi şase luni.

Condamnarea dată de Tribunalul Prahova după 12 ani nu este definitivă

În plus, inculpaţii trebuie să achite victimei daune morale de 200.000 de euro şi 90.000 de euro daune materiale şi să plătească zeci de mii de lei unităţilor sanitare în care cel pe care l-au bătut a fost tratat. Condamnarea vine la peste 12 ani de la faptă, în condiţiile în care procesul a fost rejudecat. În procesul iniţial, inculpaţii primiseră pedepse între şapte ani şi şase luni şi zece ani de închisoare.

În tot acest timp, unii dintre agresori au stat în arest preventiv două zile, iar alţii deloc. Sentinţa nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

 

Citește și: 

O tentativă de omor, 11 suspecţi şi niciun vinovat. Răzvan Cosma, tânărul snopit în bătaie în faţa clubului Presij din Ploieşti, aşteaptă de opt ani să i se facă dreptate

 

 

 

 

Loading...