Pedeapsă: Preotul care și-a agresat soția cu copilul în brațe, trimis pentru o lună la o mănăstire

Ultima actualizare:

    Preotul Alexandru Palur slujește în comuna Letea VecheFoto: zdbc.ro
Preotul Alexandru Palur slujește în comuna Letea VecheFoto: zdbc.ro

Preotul din Letea Veche care și-a tras de păr și și-a îmbrâncit soția în centrul Bacăului a fost pedepsit de mai marii săi. Alexandru Palur nu va mai sluji în biserică timp de 30 de zile, ci va merge la o mănăstire, pentru a se pocăi.

Urmează ca în toată această perioadă părintele să facă canon de pocăinţă şi să vină la Centrul eparhial însoţit de doamna preoteasă şi de duhovnicul lor”, a declarat Alexandru Zamfir, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, citat de zdbc.ro.

Poliția s-a autosesizat și a deschis un dosar penal pentru violență în familie. Reamintim că femeia agresată, soția preotului Alexandru Palur, nu a depus plângere împotriva jumătății sale.

Tatăl preotului: ”Sunt oamenii răi care aruncă cu pietre în slujitorii bisericilor”

În același timp, tatăl preotului agresor, și el slujitor al Domnului, la aceeași biserică, i-a luat apărarea fiului său în fața enoriașilor. După slujbă, părintele Ioan Palur a ținut o cuvântare în car ei-a rugat pe oamenii locului să îl ierte: ”E fiul meu şi îmi dau seama că a făcut o greşeală. Un moment necugetat la care nici eu nu m-am aşteptat. O să auziţi multe comentarii, sunt oamenii răi care aruncă cu pietre în slujitorii bisericilor, numai un motiv cât de mic să găsească şi atunci face înconjurul lumii”. 

La nivelul DGASPC Bacău a fost declanșată cercetarea în regim de urgență a cazului, fiind constituită o echipă de specialiști: asistent social, psiholog și consilier juridic, anunță instituția.

DGASPC Bacău a deschis cazul la nivelul primăriei Letea Veche

”S-a pus în aplicare un plan pentru efectuarea evaluării inițiale, atât a mamei, cât și a copilului, dar și pentru deschiderea cazului pe numele agresorului. La deplasarea la domiciliul victimei, specialiștii DGASPC Bacău au constatat că probabil preotul si-a anuntat superiorii si astfel cazul a intrat în atenția Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, agresorul fiind nevoit să părăsească domiciliul încă din seara de 05.08.2020, iar la scurt timp a plecat și victima împreună cu minorul tot spre forul bisericesc, conform canoanelor respectate de orice familie a unui preot.

Prin urmare, neputând discuta direct cu victima, echipa DGASPC Bacău a deschis cazul la nivelul primăriei Letea Veche, a discutat cu reprezentanții autorității locale, dar și cu membrii comunității, fiind pregătiți ca la revenirea victimei la domiciliu să-i poată oferi toate serviciile specializate pentru astfel de situații: cazare în siguranță pentru victimă și minor, consiliere psihologică pentru mamă și copil, dar și pentru agresor, consiliere juridică, urmând să se ia măsurile care se impun conform procedurilor de lucru și legislației în vigoare pentru astfel de cazuri.

Din declarațiile reprezentanților primariei este posibil ca soții să se fi împăcat deja, fapt care nu va putea fi probat până unul din membrii familiei nu revine la domiciliu.”, se artă în comunicatul DGASPC. 

Preotul Alexandru Palur a invocat stresul și oboseala 

„Recunosc că nu am niciun fel de scuză a modului în care am procedat, nu aș vrea să mai văd cum este denigrată imaginea Bisericii și a preoților din cauza mea. Aș vrea să mă credeți că nu este acesta genul meu de om, dar printr-o orbire de moment am pierdut controlul. În acest moment, soția este bine acasă alături de copil, situația s-a calmat din toate punctele de vedere și după ce am plecat din centru vă garantez că nu a mai urmat niciun fel de fapt violent. În viața omului se mai întâmplă ca încărcătura emoțională, stresul cotidian și oboseala să ia amploare din ambele părți și fără răbdarea de a rumega faptele luăm decizii pripite precum am luat și eu. Iar îndrăznesc să îmi cer iertare în fața tuturor și sper ca în timp să mă și iertați”, a scris preotul Alexandru Palur pe Facebook.

Citește și: 

Un preot ”stresat” și ”obosit” din Bacău și-a agresat soția pe stradă. Femeia era cu copilul în brațe

Între o nuntă și o înmormântare, o vizită la "păcănele". Preot botoșănean, surprins în ipostaze incredibile

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net