Pedeapsă mărită pentru ginerele care şi-a împuşcat soacra

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Magistraţii Curţii de Apel Bacău au decis ca Radu Constantinescu să facă 12 de închisoare, cu trei mai mult decât hotărâse prima instanţă, de la Tribunalul Neamţ. Ucigaşul are posibilitatea să facă recurs la decizia judecătorilor în termen de 10 zile de la comunicarea sentinţei. '

Radu Constantinescu (40 de ani), pietreanul care în vară şi-a împuşcat soacra, pe Emilia Mitrea, va face 12 ani de închisoare. Prima instanţă hotârâse iniţial că ucigaşul trebuie să execute 9 ani de detenţie pentru omor simplu şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiei. Prin aceeaşi decizie, Constantinescu fusese obligat şi la plata sumei de 312.000 de lei către familia victimei.

Sentinţa a fost atacată atât de Constantinescu, cât şi de Vasile Mitrea, socrul său. Magistraţii băcăoani au respins apelul inculpatului şi l-au admis pe cel al părţii vătămate, mărind cu trei ani pedeapsa.

Crima comisă de Radu Constantinescu a avut loc în seara de 17 iunie, în scara blocului din centrul oraşului, unde locuiau socrii.

Ucigaşul a împuşcat-o pe soacră (foto dreapta) cu o armă de vânătoare tip Baikal după care, s-a întors în maşină şi a încercat să se sinucidă. Inculpatul nu avea permis de port-armă, ci doar o factură de achiziţie a puştii de vânătoare, document care nu-i permitea folosirea acesteia.

simeon stalpnicul png

Iniţial, ginerele ucigaş a susţinut că nu a vrut să-şi omoare soacra şi că arma s-a descărcat accidental, în timp ce soacra trăgea de puşcă. Pe parcursul procesului de la Piatra Neamţ, Constantinescu şi-a recunoscut însă fapta, beneficiind de reducerea cu o treime a pedepsei prevăzute pentru omor.

Citeşte şi:

Şi-a împuşcat soacra în scara blocului!

Bărbatul care şi-a ucis soacra cu puşca de vânătoare fusese părăsit de nevastă - FOTO

Criminalule, de ce mi-ai împuşcat mama?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net