Pe Magheru, pomi ca pe Champs-Élysées

CLIIMA20120313_0178_1.jpg

Champs-Élysées- Pomii sunt plantaţi unul lângă celălalt şi sunt tunşi în formă paralelipipedică
Citeste tot despre: 

A început curăţenia de primăvară! Pomii sunt tăiaţi, văruiţi, iar zilele următoare vor fi plantate şase milioane de flori în tot Bucureştiul. În plus, copacii de pe bulevardele Lascăr Catargiu şi Gheorghe Magheru au fost toaletaţi ca să semene leit cu cei de pe Champs-Élysées.

Zăpada s-a topit, iar Bucureştiul începe să îmbrace haine de primăvară. Pe mai toate străduţele şi bulevardele dai cu ochii de muncitori de la Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB) care văruiesc şi taie crengile copacilor.

Bd. Gheorghe Magheru- Muncitorii au început să toaleteze toţi copacii de aici


Cel mai asiduu se lucrează în Centrul Capitalei: pe Bd. Magheru, acolo unde toţi pomii sunt toaletaţi după modelul parizian.

Bd. Lascăr Catargiu- Şi arborii de pe acest bulevard au fost toaletaţi tot după modelul parizian


Copacii sunt tăiaţi în aşa fel încât să arate ca o perdea palmată, să ai impresia că se unesc. Când vor înfruzi, vor arăta exact ca cei de pe Champs-Élysées, faimosul bulevard din Paris. Vor avea forma rotundă sau paralelipipedică, iar crengile nu vor mai sta atârnate, ca să împiedice vizibilitatea şoferilor. Toate semnele de circulaţie se vor vedea de la cel puţin 50 de metri", promit cei de la ALPAB. Şi străduţele din cartierul Giuleşti au intrat, de ieri, în marea curăţenie.

Gunoaiele au fost strânse, iar pomii au fost cură­­ţaţi de crengile uscate. La fel şi parcurile, unde toate gardurile din fier vor fi înlocuite cu gard viu. Zilele următoare, Bucureştiul va fi împrospătat cu şase milioane de flori, care vor fi plantate în buricul oraşului. Primelele panseluţe şi crăiţe vor apărea în rondul de la Universitate.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1