Pe autostradă cu Ferrari, prin oraş cu Dacia

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Iubeşte maşinile care „muşcă" din şosea, dar nu conduce nebuneşte. Şi-a luat un F 430 fiindcă îi place când aude cum „toarce" herghelia de cai de sub capotă atunci când rulează pe autostradă, dar prin Slobozia circulă cu Dacia.

Valentin Stoica (33 de ani) din Slobozia, judeţul Ialomiţa, este singurul posesor de Ferrari din Bărăgan. Pasionat de maşini, tânărul şi-a cumpărat celebrul bolid F 430, la mâna a doua, dar prin garajele sale au trecut nenumăraţi bolizi: Toyota Supra Turbo, Subaru Impreza WRX sau Porsche 911.

Nici unul nu i-a adus atâta satisfacţie ca F430. „Nu pot să descriu senzaţia pe care o ai când te sui în Ferrari. E o senzaţie unică, nu o întâlneşti la nici o altă maşină", explică tânărul.

Superbul automobil a costat la mâna a doua aproximativ 70.000 de euro, dar valoarea sa de catalog este 200.000 de euro. Nu îi place să îşi etaleze bolidul de peste 400 de cai-putere pe străzile din Slobozia, pentru că nu vrea să fie considerat fiţos şi nici să stârnească invidii.

„Mi s-a întâmplat să mă plimb cu maşina prin Slobozia şi să arunce cu pietre în automobil. De atunci, îmi iau prietena şi ne plimbăm pe Autostrada Soarelui cu Ferrari-ul, iar prin oraş folosesc doar Loganul", mai spune Valentin.

Cu toate că are licenţă de pilot de raliuri pe asfalt, Valentin spune că nu rulează cu viteză excesivă Ferrari-ul. „Am rulat cu peste 300 km/h pe o motocicletă, cu peste 270 km/h la volanul unui Porsche 911, dar pe pista de concurs sau pe autostrăzile din Italia. În România, mă limitez să merg legal", spune Valentin Stoica.

Valentin a concurat cu Loganul la Campionatul Naţional de Viteză pe Traseu Montan, câştigând titlul de campion naţional, în 2007

simeon stalpnicul png

Numărul de înmatriculare, în onoarea lui Enzo Ferrari

Din respect pentru creatorul celebrului brand de maşini, italianul Enzo Ferrari, Valentin Stoica a ales numărul IL-98- ENZ. Cifra 98 provine de la anul 1898, în care s-a născut Enzo Ferrari, iar ENZ e prescurtarea numelui său.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net