Paula Iacob şi-a prevăzut sfârşitul! Mărturisiri cutremurătoare

Ultima actualizare:

    Avocata Paula Iacob a murit marţi la locuinţa ei din cartierul Băneasafoto: Click!
Avocata Paula Iacob a murit marţi la locuinţa ei din cartierul Băneasafoto: Click!

Paula Iacob era o femeie plină de optimism. În ciuda gravelor probleme de sănătate pe care le avea, avocata spera să se întoarcă în sala de tribunal şi să-şi reia activitatea. Nu a mai apucat să facă acest lucru. Din primăvară, era cu sănătatea în piuneze, iar marţi a murit în locuinţa ei din carierul Băneasa, la vârsta de 83 de ani. Apropiaţii domanei baroului românesc vorbesc despre un sfârşit pe care avocata l-a simţit încă de la începutul anului, la petrecerea de ziua ei.

Paula Iacob era o adevărată petrecăreaţă. Organiza chefuri acasă la ea la care îşi invita prietenii. Un obişnuit al întâlnirilor date de juristă era fostul senator Marius Marinescu. Acesta venea tot timpul la locuinţa avocatei. Politicianul îşi aminteşte că la ultima petrecere pe care Paula Iacob a dat-o înainte să înceapă problemele ei de sănătate, avocata nu a fost în apele ei. "Nu a cântat şi nu a dansat la ziua ei. A motivat că nu este în voce. A promis că va cânta la următoarea aniversare. Din păcate, nu a mai apucat-o. Ne spunea să ne distrăm noi şi pentru ea. «Numai proştii nu se bucură de viaţă. Viaţa este un dar de la Dumnezeu». Aşa ne îndemna Paula Iacob", ne-a povestit Marius Marinescu.

Paula Iacob, condusă pe ultimul drum de cei pe care i-a apărat

Joi, Paula Iacob a fost condusă pe ultimul drum. Soţul ei, fostul procuror Nicolae Iacob, a fost adus la capela cimitirului Belu şi a participat la funeralii într-un scaun cu rotile. 12 preoţi au oficiat slujba de înmormântare a Paulei Iacob. Împietrit de durere, bărbatul care a iubit-o timp de 57 de ani a privit lung dricul care transporta pe ultimul drum sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al avocatei.

Devastată a fost şi fiica Paulei Iacob. Medicul psihiatru Ruxandra Gabriela Iacob a afişat o mimă extrem de tristă şi a stat în permanenţă lângă părintele ei. Printre sutele de curioşi care s-au adunat la cimitirul Belu, pe avocată au condus-o pe ultimul drum, cântereţul de muzică populară Ghoerghe Turda şi soţia acestuia Lucia Lazăr, soprana Felicia Filip, avocatul Daniel Ionaşcu, Alex Erbaşu, George Becali şi Valentin Ceauşescu.

Mormântul Paulei Iacob se află pe cea mai celebră alee a Cimitirului Bellu, acolo unde își fac somnul de veci mari nume ale literaturii românești, precum Marin Preda, I. L. Caragiale, Mihai Eminescu și Adrian Păunescu. Tot aici sunt înhumaţi de 46 de ani şi părinţii celebrei avocate Paul şi Nely Lăzărescu. Osemintele acestora vor fi aşezate azi, peste sicriul fiicei lor. 

Paula Iacob a suferit două intervenţii chirurgicale

Problemele de sănătate ale Paulei Iacob au început în această primăvară. Atunci, în urmă unei căzături, avocata a suferit o fractură de şold. Nu a luat în serios durerile decât în momerul în care nu a mai putut sta în picioare. A ajuns de urgenţă la spital şi în loc să-şi rezolve problema la şold, medicii au descoperit că avea colecistul cangrenat şi au decis să intervină de urgenţă.A suferit două intervenţii chirurgicale în decurs de o lună, ambele cu anestezie generală. Una pentru a-i fi extirpată vezica biliară, iar cea de-a doua pentru a-şi rezolva fractura de sold. După ce a stat internată mai bine de o lună în Spitalul de Urgenţă Floreasca, avocata s-a retras, pentru a se recupera, într-un centru medical pentru seniori, situat la Săftica. Nu a stat prea mult aici, căci a suferit un atac vascular cerebral şi a fost mutată la Spitalul Bagdasar Arseni. A stat aici mai bine de o lună şi jumătate. Luni, medicii au decis să o externeze. Era conştientă. Cum a ajuns acasă, în patul ei, avocata s-a stins în cursul zilei de marţi, alături de cei dragi. Paula Iacob a făcut un stop cardio-respirator pe fondul problemelor vechi de sănătate cu care se lupta.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net