Paula Iacob şi-a prevăzut sfârşitul! Mărturisiri cutremurătoare

paula_iacob.jpg

paula iacob inmormantare condusa pe ultimul drum
Avocata Paula Iacob a murit marţi la locuinţa ei din cartierul Băneasa
foto: Click!

Paula Iacob era o femeie plină de optimism. În ciuda gravelor probleme de sănătate pe care le avea, avocata spera să se întoarcă în sala de tribunal şi să-şi reia activitatea. Nu a mai apucat să facă acest lucru. Din primăvară, era cu sănătatea în piuneze, iar marţi a murit în locuinţa ei din carierul Băneasa, la vârsta de 83 de ani. Apropiaţii domanei baroului românesc vorbesc despre un sfârşit pe care avocata l-a simţit încă de la începutul anului, la petrecerea de ziua ei.

Paula Iacob era o adevărată petrecăreaţă. Organiza chefuri acasă la ea la care îşi invita prietenii. Un obişnuit al întâlnirilor date de juristă era fostul senator Marius Marinescu. Acesta venea tot timpul la locuinţa avocatei. Politicianul îşi aminteşte că la ultima petrecere pe care Paula Iacob a dat-o înainte să înceapă problemele ei de sănătate, avocata nu a fost în apele ei. "Nu a cântat şi nu a dansat la ziua ei. A motivat că nu este în voce. A promis că va cânta la următoarea aniversare. Din păcate, nu a mai apucat-o. Ne spunea să ne distrăm noi şi pentru ea. «Numai proştii nu se bucură de viaţă. Viaţa este un dar de la Dumnezeu». Aşa ne îndemna Paula Iacob", ne-a povestit Marius Marinescu.

Paula Iacob, condusă pe ultimul drum de cei pe care i-a apărat

Joi, Paula Iacob a fost condusă pe ultimul drum. Soţul ei, fostul procuror Nicolae Iacob, a fost adus la capela cimitirului Belu şi a participat la funeralii într-un scaun cu rotile. 12 preoţi au oficiat slujba de înmormântare a Paulei Iacob. Împietrit de durere, bărbatul care a iubit-o timp de 57 de ani a privit lung dricul care transporta pe ultimul drum sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al avocatei.

 • Gheorghe Turda a fost şi el prezent la înmormântarea Paulei Iacob
  foto: Dorin Constanda
 • Ruxandra Iacob, fiica regretatei avocate, împietrită de durere
  foto: Dorin Constanda
 • Sute de persoane au condus-o pe ultimul drum pe avocata Paula Iacob
  foto: Dorin Constanda
 • foto: Dorin Constanda
 • Fiica Paulei Iacob s-a ocupat de toate pregătirile pentru înmormântare
  foto: Dorin Constanda
 • Valentin Ceauşescu nu şi-a putut ascunde tristeţea
  foto: Dorin Constanda
 • Alex Erbaşu, alături de fiica Paulei Iacob
  foto: Dorin Constanda
 • Felicia Filip a dorit să îi aducă un ultim omagiu avocatei
  foto: Dorin Constanda
 • Oamenii s-au înghesuit la capela Cimitirului Belu pentru a-i aduce avocatei un ultim omagiu
  foto: Dorin Constanda
 • Aici se va odihni avocata Paula Iacob, alături de părinţii ei
  foto: Dorin Constanda
 • paula iacob inormantare cortegiul funerar
  Cortegiul funerar s-a îndreptat către aleea marilor scriitori români, acolo unde avocata a fost înmormântată
  foto: Dorin Constanda
 • paula iacob inmormantare condusa pe ultimul drum
  Fiica şi soţul Paulei Iacob au privit împietriţi de durere dricul în care se afla sicriul avocatei
  foto: Dorin Constanda
 • Soţul avocatei, procurorul Nicolae Iacob, a stat într-un scaun cu rotile
  foto: Dorin Constanda
 • Maximize

1/13

Devastată a fost şi fiica Paulei Iacob. Medicul psihiatru Ruxandra Gabriela Iacob a afişat o mimă extrem de tristă şi a stat în permanenţă lângă părintele ei. Printre sutele de curioşi care s-au adunat la cimitirul Belu, pe avocată au condus-o pe ultimul drum, cântereţul de muzică populară Ghoerghe Turda şi soţia acestuia Lucia Lazăr, soprana Felicia Filip, avocatul Daniel Ionaşcu, Alex Erbaşu, George Becali şi Valentin Ceauşescu.

Mormântul Paulei Iacob se află pe cea mai celebră alee a Cimitirului Bellu, acolo unde își fac somnul de veci mari nume ale literaturii românești, precum Marin Preda, I. L. Caragiale, Mihai Eminescu și Adrian Păunescu. Tot aici sunt înhumaţi de 46 de ani şi părinţii celebrei avocate Paul şi Nely Lăzărescu. Osemintele acestora vor fi aşezate azi, peste sicriul fiicei lor. 

Paula Iacob a suferit două intervenţii chirurgicale

Problemele de sănătate ale Paulei Iacob au început în această primăvară. Atunci, în urmă unei căzături, avocata a suferit o fractură de şold. Nu a luat în serios durerile decât în momerul în care nu a mai putut sta în picioare. A ajuns de urgenţă la spital şi în loc să-şi rezolve problema la şold, medicii au descoperit că avea colecistul cangrenat şi au decis să intervină de urgenţă.
A suferit două intervenţii chirurgicale în decurs de o lună, ambele cu anestezie generală. Una pentru a-i fi extirpată vezica biliară, iar cea de-a doua pentru a-şi rezolva fractura de sold. După ce a stat internată mai bine de o lună în Spitalul de Urgenţă Floreasca, avocata s-a retras, pentru a se recupera, într-un centru medical pentru seniori, situat la Săftica. Nu a stat prea mult aici, căci a suferit un atac vascular cerebral şi a fost mutată la Spitalul Bagdasar Arseni. A stat aici mai bine de o lună şi jumătate. Luni, medicii au decis să o externeze. Era conştientă. Cum a ajuns acasă, în patul ei, avocata s-a stins în cursul zilei de marţi, alături de cei dragi. Paula Iacob a făcut un stop cardio-respirator pe fondul problemelor vechi de sănătate cu care se lupta.   

 

Loading...

Citește și

 • a murit paula iacob

  Avocata Paula Iacob s-a stins din viață marți seară (6 octombrie), la vârsta de 83 de ani. A murit acasă, în prezența celor dragi. Ea va fi înmormântată joi (8 octombrie) la Cimitirul Bellu din Capitală, printre cei mai mari scriitori și poeți români.

 • paula iacob

  În ultimele luni, a stat mai mult prin spitale, iar marţi noapte s-a stins acasă, înconjurată de cei dragi. Celebra avocată Paula Iacob (83 de ani) a făcut stop cardio-respirator, la o zi după ce familia a externat-o din spital. Joi (8 octombrie), va fi înmormântată la Cimitirul Bellu.

 • paula iacob precese celebre

  Paula Iacob, procese celebre: Avocata a murit marţi (6 octombrie), acasă, alături de familie. În vârstă de 83 de ani, ea a fost renumită pentru clienţii săi controversaţi, printre care s-au numărat Nicu Ceauşescu, Gigi Becali şi Nuţu Cămătaru.

 • casa paula iacob

  Avocata Paula Iacob a murit marți seară (6 octombrie), la reședința ei, în prezența familiei. Miercuri (7 octombrie), în jurul prânzului nu era nici țipenie de om la casa imensă din zona Aerogării, iar mașina avocatei, un Volkswagen Passat plin de praf, pare părăsit în fața curții, așa cum arată imaginile surprinse de fotoreporterii Click!