Patru turişti rătăciţi în Masivul Făgăraş, au fost găsiți de jandarmi şi salvamontişti

jandarmeria-montana-transfagarasan_0.jpg

patru turisti sunt cutati in masivul fagaras
Patru turişti rătăciţi de luni (22 iulie) în Masivul Făgăraş sunt căutaţi de jandarmi şi salvamontişti
Foto: Știri de Brașov
Citeste tot despre: 

Patru turişti rătăciţi de luni (22 iulie) în Masivul Făgăraş sunt căutaţi de jandarmi şi salvamontişti. Căutările au fost reluate marţi (23 iulie) dimineaţă.

Potrivit Jandarmeriei Braşov, luni, în jurul orei 13.40, a fost primit un apel prin 112 la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, prin care un apelant anunţa că el şi încă trei persoane s-ar afla în zona Refugiului Brerevoiescu din Masivul Făgăraş, scrie news.ro.

Patru turişti rătăciţi în Masivul Făgăraş

Cel care a sunat a comunicat că s-au rătăcit şi nu mai au benzină şi nici baterie la telefon, iar în noaptea precedentă au fost nevoiţi să înnopteze în pădure. El a precizat în momentul apelului că sunt epuizaţi.

A fost formată o echipă mixtă formată din patru jandarmi montani şi doi salvamontişti, care au ajuns în zona indicată de apelant, dar nu a găsit cele patru persoane.

“În timpul urcării, dinspre Bucium, echipa noastră s-a întâlnit cu încă doi prieteni, cu motociclete, care au pornit şi ei în căutarea celor dispăruţi. Echipa de căutare a fost condusă de unul dintre cei mai titraţi şi experimentaţi jandarmi montani, plt. adj. Romică Ramba, foarte bun cunoscător al zonei. La căderea serii, echipa de căutare a decis să suspende verificîrile şi să se întoarcă la bază, la Postul de Jandarmi Montani Sâmbăta”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Braşov, citați de news.ro.

Marţi dimineaţă (23 iulie), şase jandarmi montani şi doi salvamontişti au reluat căutările. Până la ora transmiterii acestei ştiri, turiştii nu au fost găsiţi.

Citiți și

Au pus drapelul pe cel mai înalt vârf din Europa!

Tragedie în vacanţă! 29 de turiști germani au murit în Madeira

Loading...

Citește și

  • turisti, fundata, scara

    Opt turişti au fost răniţi, ieri în jurul orei 12.30, la o pensiune din zona Fundata, judeţul Braşov, după ce scara din lemn care ducea la etaj s-a rupt, transmite corespondentul Mediafax.

  • Un bărbat de 44 de ani din comuna suceveană Moldoviţa a atacat cu pietre mocăniţa, celebrul trenuleţ turistic care traversează localitatea. Pe deasupra, bărbatul a pus pietre şi pe şine, iar mocăniţa a fost la un pas să deraieze. Înfuriaţi de acţiunea localnicului, câţiva turişti au coborât din tren şi l-au pălmuit. Incidentele s-au petrecut luni, 17 iunie, scrie adevarul.ro.