Patru persoane din Vâlcea, intoxicate cu monoxid de carbon. O adolescentă de 14 ani a murit în urma incidentului

ambulanta.jpg

ambulanta cu sofer
foto: Inquam Photos
Citeste tot despre: 

Patru persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o instalaţie pentru încălzirea apei în baie, într-o locuinţă din satul Dozeşti, judeţul Vâlcea.

Iniţial, apelul la 112 a fost făcut pentru o fată de 14 ani, despre care s-a anunţat că este înecată, dar echipele de intervenţie au constatat că era intoxicată cu monoxid de carbon. În cazul adolescentei s-au făcut manevre de resuscitare, dar acestea nu au avut rezultat, fiind declarat decesul. Incidentul s-a produs vineri seară, în jurul orei 23.00, în localitatea Fârtăţeşti, satul Dozeşti.

 O fată de 14 ani a murit intoxicată cu monoxid de carbon

„Inţial, apelantul carea sunat la 112 a cerut ajutor pentru o fată în vârstă de 14 ani, spunând că aceasta este înecată. Medicul coordonator a întrebat desore posibilitatea intoxicării cu monoxid de carbon şi a primit răspuns negativ, după care a îndrumat persoanele aflate la locul evenimentului să scoată victima afară şi să execute manevre de resuscitare", a transmis, sâmbătă dimineaţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.
Când au ajuns la fața locului, membrii echipajului de pe ambulanţa SAJ – Staţia Lădeşti au anunţat că sunt 4 persoane intoxicate, din care una nu prezenta semne vitale. 
 Astfel, o femeie de 34 de ani, semiconştientă, cu semne vitale, a fost evaluata de SMURD, o fetiţă de 3 ani cu atac de panică a fost evaluată de SAJ, o femeie de 55 de ani a primit îngrijiri medicale preliminare.
În cazul fetei de 14 ani s-au făcut manevre de resuscitare, însă fără niciun rezultat, decesul acesteia fiind declarat de către medicul de la ambulanţă, potrivit news.ro.
Cercetările preliminare arată că în casa în care s-a produs tragedia se aflau 9 persoane, din care 3 se aflau în vizită. Victimele s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o instalaţie care asigura încalzirea apei în baie, un instant racordat la o butelie GPL.

Loading...