Patru pacienţi cu COVID în stare gravă, transportaţi cu o aeronavă militară de la Bucureşti la Târgu Mureş

spital.jpg

Spital, sectie ATI
Medicii încearcă să le salveze viețile pacienților internați în ATI
FOTO: Unsplash.com

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Ministerul Apărării anunţă, vineri seară, că patru pacienţi cu coronavirus în stare gravă au fost transportaţi cu o aeronavă militară de la Bucureşti la Târgu Mureş.

Patru pacienţi cu COVID în stare gravă, transportaţi cu o aeronavă

„O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează, vineri, o misiune de transport umanitar, pe ruta Bucureşti-Târgu Mureş, a patru pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă”, a transmis, vineri seară, Ministerul Apărării.  

Sursa citată a precizat că echipa medicală pentru monitorizarea pacienţilor pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD şi o echipă medicală a Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. 

Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 19.00. Vineri, la ora 14.00, un număr de 23 de paturi ATI erau disponibile la nivel naţional pentru pacienţii cu COVID, iar în Bucureşti era două paturi, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică, informează news.ro.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5