Patru olimpici români, blocaţi 30 de ore pe aeroportul din Istanbul. “O experienţă terifiantă”

vietnam.jpg

olimpici romani la biologie
George Maier, Vlad Sâmbotin, Alexandru Zancă şi Bogdan Şişcă s-au întors cu bine în ţară

Clipe de coşmar pentru patru elevi eminenţi din România, care ar fi urmat să participe la Olimpiada Internaţională de Biologie (IBO) 2016, în Vietnam. Cei patru liceeni au fost blocaţi la Istanbul, unde făcuseră escală, în noaptea de groază a loviturii de stat din Turcia. După 30 de ore, olimpicii români şi profesorii-coordonatori ai lotului au făcut cale întoarsă în România, speriaţi şi dezamăgiţi.

Lotul României, format din Vlad Sâmbotin, Alexandru Zancă, George Maier şi Bogdan Şişcă, plecase  vineri seară spre Vietnam. Împreună cu cele două profesoare care coordonează lotul, cei patru olimpici au făcut escală pe Aeroportul Ataturk din Istanbul, de unde, la ora 2.00, ar fi trebuit să se îmbarce în avionul către Hanoi. Escala i-a prins în toiul evenimentelor cumplite. “N-am ştiut niciodată cum e să stai sub un scaun şi să aştepţi să se întâmple ceva sau să explodeze o bombă. O experienţă terifiantă, pe care nu am s-o uit curând, şi frică”, a povestit George Cătălin Maier. ”Un an de muncă, dus pe apa sâmbetei”, a comentat dezamăgit şi Vlad Sâmbotin.

Toţi cei patru olimpici din lotul naţional de Biologie sunt multipli laureaţi la concursurile şi olimpiadele şcolare naţionale şi internaţionale.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Turcia trăiește vremuri ciudate. Atentatele teroriste sunt la ordinea zilei în marile orașe. Societatea este atât de polarizată încât oamenii vorbeau în șoaptă despre un conflict civil armat. Un vechi război cu separatiștii kurzi a fost reîncălzit, inflamând țara la granița sa din sud-est într-un moment în care Siria și Irak sunt în pline convulsii din cauza violenței, a întrebărilor existențiale și a unui război civil extrem de sângeros.

  • turcia romani vacanta lovitura stat

    Turismul scârție după tentativa de lovitură de stat inițiată vineri (15 iulie), dar haosul din Turcia nu îi sperie pe românii care deja își planificaseră vacanțele. Puțini sunt cei care au renunțat la sejururile deja achitate. Peste 100 de persoane s-au îmbarcat într-o cursă charter de la Iași spre Antalya.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1