Patru copii cu rujeolă din Cluj au și COVID-19

Ultima actualizare:

    Peste 20.000 de cazuri de rujeolă, în România
Peste 20.000 de cazuri de rujeolă, în România

Situație ciudată, în comuna Viișoara din județul Cluj. Patru copii bolnavi de rujeolă au fost depistați și cu coronavirus. Toți cei aproximativ 100 de membri ai comunității din care fac parte copiii au fost izolați la domiciliu. Însă contacții direcți ai celor infectați au fost testați și sunt negativi la virus.

Autoritățile au început o anchetă epidemiologică în comuna Viișoara. Prefectul Mircea Abrudean a cerut filtre de poliție în zonă. Momentan nu s-a impus carantinarea localității. Copiii infectați cu COVID-19 și rujeolă au vârste cuprinse între 3 și 11 ani, scrie Digi 24.

”Am fost la Viișoara împreună cu inspectorul-șef al IPJ și cu primarul, am avut o discuție privind măsurile pe care le-am luat pe izolare la domiciliu a comunității din care fac parte cei patru copii depistați pozitiv cu rujeolă și COVID. Am impus acolo măsura monitorizării cu strictețe a izolării la domiciliu prin filtre amplasate la intrarea în comunitatea respectivă. În măsura în care va fi nevoie, vor fi sprijiniți cu cele necesare traiului de către primarul comunei Viișoara și de către oameni de bine. Cei patru copii sunt în prezent internați la Spitalul de Boli Infecțioase” din Cluj-Napoca, a declarat miercuri pentru Digi24 prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeola în Romania raportate până la data de 22.05.2020 este 20 107, din care 64 de decese, potrivit Institutului de Sănătate Publică.

 În perioada 18.05.2020 – 22.05.2020 au fost raportate încă 35 de cazuri nou confirmate în 3 județe: Cluj (27), Neamț (6), Satu-Mare (2).

Conform INSP, cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urma cu 2-4 săptămâni, iar confirmarea și clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni.

Cele mai multe cazuri de rujeolă din România sunt înregistrate la grupa de vârstă 1-4 ani (6.676 de îmbolnăviri), urmată de copiii de până la un an (4.214 cazuri) și de cei de 5-9 ani (3.454 cazuri).

Citește și:

Gripa și rujeola au făcut, în total, 72 morți în România de la începutul anului. Coronavirusul a ucis 118 români

De ce e bine să faci vaccinul anti rujeolă

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net