Patru ani de la moartea Angelei Ciochină. I se spunea ”Păpuşa muzicii uşoare româneşti”

Ultima actualizare:
În ultimii cinci ani de viață, Angela Ciochină nu a mai putut să meargă și s-a stins singură, cu fața schimonosită de suferință
În ultimii cinci ani de viață, Angela Ciochină nu a mai putut să meargă și s-a stins singură, cu fața schimonosită de suferință

Angela Ciochină a strălucit pe scenă în anii ʼ70- ʼ80, dar o boală nemiloasă a îndepărtat-o de scenă și de lume. I se spunea ”Păpuşa muzicii uşoare româneşti”, dar în ultimii ani d eviață arăta ca o umbră. Pe 7 iulie, se împlinesc patru ani de când a murit Angela Ciochină.

Atât de talentată și de frumoasă! Angela Ciochină a fost star în anii 70, colegă de scenă cu nume precum Stela Enache, Mihaela Runceanu sau Angela Similea. În ultimii cinci ani de viață nu a mai putut să meargă și s-a stins singură, cu fața schimonosită de suferință. În ultimii ani din viaţă a fost nevoită să trăiască doar dintr-o pensie de handicap de 800 de lei. Singura sursă de venituri suplimentare o reprezentau diverse terenuri pe care aceasta le-a vândut în localitatea natală.

Solista Angela Ciochină a fost găsită moartă în casa unde locuia din cartierul bucureştean Colentina.


    În ultimii cinci ani de viață, Angela Ciochină nu a mai putut să meargă și s-a stins singură, cu fața schimonosită de suferințăFOTO: Click!
În ultimii cinci ani de viață, Angela Ciochină nu a mai putut să meargă și s-a stins singură, cu fața schimonosită de suferințăFOTO: Click!

Femeia a fost găsită de persoana care se ocupa de curăţenia locuinţei artistei. Angela Ciochină a murit pe 7 iulie, la vârsta de 60 de ani. Nu a mai avut puterea să lupte cu ciroza hepatică cu care fusese diagnosticată în 2009. Medicii s-au străduit să-i găsească leacul şi singura alinare a femeii a fost compoziţia. S-a dedicat acesteia în speranţa ca va reveni pe scenă cândva. A zăcut în pat cinci ani, căci nu mai putea merge. Era paralizată de la brâu în jos.

Angela Ciochină, biografia

Cântăreaţa s-a născut pe 17 aprilie 1955, în comuna Urecheni (judeţul Neamţ), fiică de preot. Ca o coincidenţă stranie, şi aceasta a fost găsită moartă în casă, în 1989 (n.r.- a fost ucisă cu bestialitate de un apropiat pe care îl primise în locuinţa ei, ca să se uite la video). ”Ambele posedau ceea ce se cheamă «auz muzical absolut», un dar natural rar. De aceea, nimeni nu s-a mirat când Angela a început să şi compună”, a spus pentru Click! prezentatorul tv Octavian Ursulescu.

Angela Ciochină, cariera

Prin anii ’70 a apărut în muzica ușoară românescă o fată frumoasă ca o păpușă, delicată, cu o voce particulară și o prezență scenică discretă: Angela Ciochină. A fost pentru mulți ani, una dintre cele mai talentate şi mai frumoase soliste din anii comunismului.

Angela Ciochină a absolvit Conservatorul din București în 1978. Câștigase deja mai multe trofee la concursuri națională, iar în anul 1976 a participat la Festivalul ”Mamaia” cu patru piese, la ”Creație”. Românii au plăcut-o imediat pentru vocea caldă și prezența diafană. A început să facă turnee naționale și în străinătate. A lansat câteva șlagăre de succes.

După absolvirea facultăţii a fost angajată la Ansamblul “Doina” al Armatei. A lansat câteva şlagăre de mare succes: “Eşti numai tu”, “Odată cu cântecul” (George Grigoriu), “Am vrut” (Dan Stoian), “Salcâmul de pe strada mea” (Cornel Fugaru), “Un copil” (Jolt Kerestely), “Marea mea” (Horia Moculescu).  S-a retras din muzică la sfârşitul anilor ‘80, alegând cariera de profesor. Datorită frumuseţii, i se spunea, în anii tinereţii, ”Păpuşa muzicii uşoare româneşti”.

Declinul solistei a început din ziua în care sora Angelei a încetat din viaţă Universul ei, şi aşa fragil, a primit prima lovitură la moartea surorii sale Julieta, absolventă a Institutului de Arte Plastice. Din acea clipă, părinţii au devenit pentru ea totul, mergea în comuna nemţeană în care tatăl ei era preot (îi spunea ”tăticu”, ”tăicuţu”) de fiecare dată când putea. Iar când şi-a pierdut şi părinţii, Angela Ciochină s-a trezit deodată singură pe lume, fără suport, şi s-a îmbolnăvit grav.

Citește și

Puțini știu care era numele lui Jean Constantin în acte. 8 ani de când a murit

Adrian Pintea ar fi împlinit vârsta de 64 de ani. A murit din cauza dinților

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net