Patronul fabricii de brânzeturi cu E.coli a plâns în faţa camerelor

bradet_lacrimi_2.jpg

bradet lacrimi
Marian Badea a lăcrimat la conferinţa de presă în care a anunţat că fabrica îşi opreşte activitatea
Captură video Mediafax

Patronul firmei de prelucrare a laptelui Lactate Brădet din Argeş, Marius Badea, a declarat marţi (1 martie) că va închide producţia şi că nu mai crede în reabilitarea unităţii. Cu ochii în lacrimi, el a anunțat că este posibil ca "ministrul Agriculturii să se fi grăbit să arate" spre firma sa, transmite MEDIAFAX.

Marius Badea a recunoscut că nu crede că fabrica va mai putea să își continue activitatea, deşi în mod oficial i s-a cerut doar sistarea activităţii în secţia de brânzeturi.

"Eu nu am făcut rău în viaţa mea la nimeni. Suntem printre singurele fabrici care am plătit până la ultimul leu fermierilor. Nu este vreun fermier în ţară care să se plângă de noi. Întotdeauna am plătit mai mult pe laptele materie primă decât era preţul pieţei, pentru a avea un lapte de calitate. Am mers să cumpărăm lapte şi la 400-500 kilometri distanţă numai să luăm de la nişte ferme sigure şi să oferim nişte produse de calitate. Ceea ce se întâmplă astăzi, probabil, că va fi ultima conferinţă. Eu unul nu cred că se poate reabilita fabrica. E ca un copil pe care l-ai crescut şi trebuie să te desparţi de el"", a spus Badea, aproape plângând.

Urmăriţi aici video cu declaraţiile patronului Lactate Brădet.

Acesta a afirmat că societatea are 63 de angajaţi, iar cifra de afaceri în 2015 a depăşit 2.500.000 de euro.

"Ne mergea bine, după ce acum șapte ani fabrica a ars. Atunci am primit ajutor de la o fabrică din ţară şi ne-am redresat. Acum, nu mai cred. Oricum, nu vom mai produce până nu se clarifică situaţia. Nici eu, la cea mai mică suspiciune că produsele Brădet ar putea face rău, nu aş mai da copilului meu să mănânce. Îi înţeleg pe toţi cei care m-au sunat să mă întrebe dacă să mai consume sau nu. Eu cred că ministrul s-a grăbit să arate spre noi, dar nu pot decât să aştept rezultatele. Dacă magazinele vor să returneze marfa, o pot face. Rămâne la aprecierea acestora. Eu am discutat cu cei cărora le-am livrat marfa, decizia le aparţine", a adăugat patronul Lactate Brădet.

Trei copii au murit la Spitalul Marie Curie

Bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş, a fost descoperită în produse lactate ale firmei Lactate Brădet din Curtea de Argeş, potrivit Ministrul Agriculurii, Achim Irimescu.

Potrivit acestuia, vor continua controalele și, în paralel, este așteptat rezultatul testelor pentru aproximativ 140 de probe prelevate de la produsele lactate, după ce bacteria E. Coli a fost descoperită în produsele din judeţul Argeş. ”În mod cert vom face și alte controale. E logic, e normal. Noi am efectuat controalele respective la solicitatea Ministerului Sănătății, pentru că dânșii răspund de sănătatea umană, ANSVSA este reponsabilă cu siguranța animalelor și cu siguranța alimentelor puse pe masa consumatorilor noștri”, spunea, marţi, ministrul Agriculturii.

Din ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş a reieşit că unul din cei trei copii din Argeş, decedaţi la Spitalul Marie Curie, a consumat brânză proaspătă de vaci în cazul căreia ANSVSA a depistat bacteria Escherichia Coli

Loading...

Citește și

  • bacteria e.coli

    După ce mai mulți bebeluși au fost infectați cu E.coli, bacteria a ajuns în atenția publicului, mai ales că o fetiță a decedat în urma îmbolnăvirii. Escherichia coli afectează vasele de sânge și determină aproximativ 80% dintre cazurile de infecție a aparatului urinar, potrivit medicilor.

  • Scandalul iscat pe marginea depistării bacteriei E.coli într-un lot de 25 de kilograme de brânză prospătă produsă în Argeş, readuce în atenție o firmă celebră pe piața din zonă. Lactate Brădet este unul dintre cei mai mari producători de pe piaţa argeşeană, cu 12.000 de litri de lapte procesaţi zilnic dar care nu a fost scutită de-a lungul timpului de controverse.

  • După ce ministrul Sănătății a anunțat că a identificat cauza îmbolnăvirii bebelușilor din județul Argeș, într-o tulpină a bacteriei E.coli, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că a găsit bacteria ucigașă 25 de kilograme de brânză de vaci într-un magazin din Curtea de Argeş.

  • e coli copil branza

    S-a depistat că unul dintre cei trei copii din Argeș care au decedat la Spitalul „Marie Curie” din cauza bacteriei E. Coli ar fi consumat bânză proaspătă de vaci în care exista acea bacterie. A fost lansată o anchetă în cazul firmei care a furnizat acele produse lactate.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1