Patronii firmei de artificii de la Colectiv, în arest la domiciliu

Ultima actualizare:

    Tribunalul București a decis ca inculpații să fie plasați în arest la domiciliuFoto: Facebook
Tribunalul București a decis ca inculpații să fie plasați în arest la domiciliuFoto: Facebook

Daniela Niță, administratorul firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat spectacolul de artificii din Colectiv, Cristian Niță, directorul societății, și pirotehnicianul Viorel Zaharia, arestați pe 7 noiembrie, au fost plasați în arest la domiciliu după ce Tribunalul București le-a admis contestațiile. Aceștia sunt acuzați că au distrus probe pentru a-l ajuta pe pirotehnistul care s-a ocupat de focul de artificii și pentru a scăpa de răspunderea penală.

Tribunalul București a admis, marți (17 noiembrie), constestațiile celor trei inculpați împotriva măsurii de arest preventiv dispusă de Judecătoria Sectorului 4, potrivit Mediafax. Decizia este definitivă, deci Daniela Niță, Cristian Niță și Viorel Zaharia vor fi eliberați din arestul Poliției Capitalei și vor fi plasați în arest la domiciliu. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 4, care a dispus pe 7 noiembrie arestarea celor trei inculpați, a arătat în motivarea deciziei că „în cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul Zaharia Viorel a montat artificiile în mod necorespunzător".

În documentul citat, se menționează că pirotehnicianul „prin modalitatea evident iresponsabilă de acțiune, cu ocazia montării mijloacelor pirotehnice, a creat un nou pericol extrem de ridicat pentru siguranța persoanelor care se aflau la eveniment, pericol concretizat în producerea efectivă a incendiului care a avut urmări dezastruoase". 

Referitor la Cristian și Daniela Niță, judecătorul apreciază că „în contextul concret al producerii unui incident de asemenea proporții, cu consecințe deosebite, presupusa activitate a inculpaților, respectiv de îngreunare a anchetei penale, de favorizare a făptuitorilor și de distrugere și modificare de probe, reflectă o atitudine nu numai iresponsabilă, dar și extrem de periculoasă".

Potrivit procurorilor, Viorel Zaharia a instalat focul de artificii în clubul Colectiv, la 30 octombrie, fără a respecta măsurile de siguranță și prevederile legale. Ulterior producerii incendiului, Daniela și Cristian Niță „au procedat la distrugerea și sustragerea de documente ce constituie probe, pentru a împiedica sau îngreuna cercetările în cauză, precum și cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Zaharia Viorel pentru a nu fi trași la răspunderea penală".

Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea și Constin Mincu, sunt arestați preventiv din 3 noiembrie, fiind acuzați de ucidere din culpă.

Ultimul bilanț al tragediei din Colectiv: 56 de morți

În urma incendiului care a avut loc la Club Colectiv, pe 30 octombrie, și-au pierdut viața 27 de persoane, iar alte peste 100 au fost rănite. În cursul a două săptămâni de la tragedie, au mai murit 29 de oameni, bilanțul ajungând astfel la 56 de morți. În prezent, mai sunt internați în spitalele bucureștene 50 de răniți, dintre care opt se află în stare critică, iar alți cinci se află în stare gravă. În unitățile sanitare din străinătate mai sunt spitalizați 30 de oameni. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net