Patronii distribuitorului de alimente Alfredo, arestați preventiv

Ultima actualizare:

    Patronii care distribuiau produse Alfredo au fost arestați preventiv
Patronii care distribuiau produse Alfredo au fost arestați preventiv

Judecătorii de la Tribunalul București au decis arestarea preventivă a lui Mihai Cristian Dărmănescu și Florin Daniel Nistor, patroni ai grupului de firme Alfredo, acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani.

Procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară au efectuat marți 23 de percheziții domiciliare și la sediile sociale ale unor societăți comerciale din București și județele Ilfov, Constanța și Bacău, vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit în vederea săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, informează Agerpres.

Magistrații au decis arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile, dar hotărârea poate fi contestată.

”În perioada 2009 - 2010, reprezentanții legali ai SC Alfredo Fresh SRL și SC Alfredo Foods SRL au constituit un grup infracțional organizat împreună cu mai multe persoane, în scopul organizării unor circuite financiare fictive de natură să asigure sustragerea de la achitarea TVA aferentă comercializării pe piața internă a produselor alimentare achiziționate din spațiul intracomunitar”, informează procurorii DIICOT.

Prejudiciul produs de cele două societăți comerciale prin neplata către bugetul de stat a impozitului pe profit și a taxei pe valoarea adăugată este de circa 12.000.000 euro.

În acest dosar, sunt cercetate și alte persoane, sub control judiciar, români și arabi.

Alfredo Fresh și SC Alfredo Foods fac parte din grupul de firme Alfredo, unul dintre cei mai importanți distribuitori de produse alimentare din România.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net