Patronii de la Colectiv şi cei ai firmei de artificii, citaţi la Parchet

patroni_colectiv.jpg

tragedie colectiv patroni incendiu
Alin Anastăsescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, patronii clubului Colectiv, au fost citaţi vineri la Parchetul General în dosarul „Colectiv”

Alin Anastăsescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, patronii clubului Colectiv, au fost citaţi vineri la Parchetul General în dosarul „Colectiv”. În faţa procurorilor sunt aşteptaţi şi Daniela şi Cristian Niţă, patronii firmei de artificii, dar şi pirotehnistul Viorel Zaharia.

Ce a declarat procurorul general interimar

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat joi că dosarul este aproape gata, iar în două săptămâni ar putea fi trimis în instanţă.

„Eu sper că în cel mai scurt timp, însemnând două săptămâni", a spus Bogdan Licu, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, întrebat despre stadiul anchetei din dosarul „Colectiv”, potrivit Digi24.

Alin Anastăsescu, Paul Gancea şi Costin Mincu s-au prezentat la sediul Parchetului General şi în 8 aprilie când au fost înştiinţaţi că au fost extinde cercetările faţă de aceştia, ei fiind acuzaţi pentru două noi infracţiuni: una de vătămare corporală şi alta de neasigurare a securităţii în muncă.

Cei trei patroni de la clubul Colectiv sunt cercetaţi penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, fiind eliberaţi din arest preventiv la sfârşitul lunii decembrie 2015, după ce au stat aproape două luni după gratii. De asemenea, în dosar au fost puşi sub acuzare reprezentanţii firmei de artificii - Daniela Niţă (administrator), Cristian Niţă (director) şi Viorel Zaharia (pirotehnist).

Bilanţul tragediei: 64 de morţi

În urma incendiului din 30 octombrie 2015, din clubul Colectiv, şi-au pierdut viaţa 64 de persoane - 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock Goodbye to Gravity. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • colectiv bucuresti

    Vineri (30 octombrie) un incendiu imens a izbucnit în clubul Colectiv din București, în urma căruia nu mai puțin de 27 de persoane au murit, iar peste 140 au fost rănite. Totul a început cu un concert la care au participat câteva sute de persoane.

  • incendiu in club colectiv

    O altă veste tristă cu privire la tragedia care a avut loc vineri seară (30 octombrie), în Club Colectiv. Printre cei 27 de tineri decedați se numără și chitaristul trupei Goodbye to Gravity, Vlad Țelea. Trupa își lansa albumul în acea seară, în momentul când a izbucnit incendiul. Artistul nu a apucat să iasă din club.

  • andrei galut

    Solistul trupei "Goodbye to gravity", Andrei Găluţ, a fost transferat duminică, 8 noiembrie, la un spital din localitatea Beverwijk, Olanda, unde a fost suspus unei operaţii.

  • Luni, 30 noiembrie, se împlineşte o lună de la tragedia din Colectiv, care a îndoliat 60 de familii şi a lasat urme adânci în sufletele multora. Solistul trupei Goodbye to Gravity, Andrei Găluţ (31 de ani), se află de câteva săptămâni în Spitalul Crucii Roşii din localitatea olandeză Beverwijk, unde a suferit mai multe operaţii. Medicii s-au chinuit să îi salveze o mână, care era despicată.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1