Patriarhul Daniel a donat 10.000 de lei unei asociații de voluntari

Ultima actualizare:

    Patriarhul Daniel a donat 10.000 de lei voluntarilor care se implica in lupta contra coronavirusuluiFoto: basilica.ro
Patriarhul Daniel a donat 10.000 de lei voluntarilor care se implica in lupta contra coronavirusuluiFoto: basilica.ro

Patriarhul Daniel a donat, luni, suma de 10.000 de lei din salariul personal pentru achiziționarea de materiale de protecție destinate voluntarilor „Ajută cu bucurie”. Până în acest moment, sprijinul Bisericii Ortodoxe Române cu bani și materiale pentru lupta contra epidemiei de coronavirus se ridică la peste 4.000.000 de lei.

Patriarhul Daniel a donat 10.000 de lei din salariul personal voluntarilor care se implică, prin intermediul site-ului „Ajută cu bucurie”, în sprijinirea persoanelor aflate în dificultate din cauza pandemiei de coronavirus, scrie basilica.ro. Platforma ajutacubucurie.ro a fost creată de Patriarhia Română și Federația Filantropia pentru a spriijini eforturile la nivel național în criza COVID-19. Pe această platformă online și la linia telefonică gratuită 0800-800.368 se poate cere, dar și oferi ajutor pentru cei vulnerabili și izolați din toată țara.

Biserica Ortodoxă a oferit sprijin de peste 4.000.000 de lei

Prin acest gest, Patriarhul însuși a pus în practică îndemnul lansat către credincioși odată cu declararea stării de urgență în țara noastră: „Să arătăm iubire și solidaritate față de oamenii vârstnici, față de cei aflați în izolare sau în carantină, precum și grijă deosebită pentru sănătatea celor din jurul nostru”. De la începutul epidemiei de coronavirus, atât Arhiepiscopia Bucureștilor, cât și majoritatea eparhiilor din Patriarhia Română participă la lupta împotriva răspândirii acestei boli mai întâi prin rugăciune și consiliere spirituală, apoi prin oferirea de spații pentru carantină, hrană celor izolați, sprijin divers pentru spitale în funcție de necesități. Sprijinul financiar și material de până acum al Bisericii se ridică la suma de 4.105.002 lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net