Patriarhul Daniel, cele mai controversate declaraţii

patriarhul.jpg

patriarhul daniel cele mai controversate declaratii
Patriarhul Daniel şi-a pus de mai multe ori în cap opinia publică
Foto: Mediafax

Preafericitul Daniel Ciobotea şi-a cerut iertare după ce i s-a reproşat că nu a întins o mână de ajutor celor aflaţi în suferinţă după incendiul din Colectiv, însă de-a lungul timpului patriarhul a făcut o serie de declaraţii halucinante. Şi-a pus societatea civilă în cap şi nu de puţine ori bisericii i s-a atras atenţia că a comis o gravă eroare Patriarhul Daniel. Cele mai controversate declaraţii ale Preafericitului au ajuns motiv de dispută între oamenii de rând şi preoţi.

Nu a fost pentru prima dată când numele Patriarhului Daniel a fost implicat într-o situaţie controversată, în contextul tragediei de săptămâna trecută (30 octombrie) din Clubul Colectiv. Preafericitul a spus că psihologia, magia, satanismul și vrăjitoria sunt pericole pentru societatea contemporană. Declaraţia a fost făcută la doar trei zile după incendiul din clubul bucureştean în urma căruia şi-au pierdut viaţa 32 de persoane şi alte 127 sunt internate în spitalele din Capitală. 

Patriarhul Daniel - cele mai controversate declaraţii. Pus la zid de psihologi

Declaraţia Patriarhului Daniel i-a făcut să reacţioneze pe psihologi. Aceştia au spus că aceste cuvinte venite din partea unei feţe bisericeşti sunt "o dovadă de primitivism" mai ales că psihologia este o ştiinţă respectată. Discursul Patriarhului a apărut în contextul în care Biserica Ortodoxă a fost acuzată de opinia publică pentru faptul că nu s-a solidarizat cu victimele tragediei din Clubul Colectiv și în care au apărut în mediul online mesaje despre o „pedeapsă divină” pentru cei care se aflau în club, muzica rock fiind considerată de susținătorii acestor teorii drept satanică.

Patriarhul Daniel - cele mai controversate declaraţii. Acuzat că nu-i pasă de săraci

Preafericitul Daniel a trecut printr-un moment penibil în urmă cu şapte ani. Atunci se afla într-o vizită oficială la Timişoara, unde trebuia să primească titlul de cetăţean de onoare al oraşului. Primarul Gheorghe Ciuhandu urma să îi ofere distincţia într-o ceremonie publică, dar chiar înainte de discursul de mulţumire, o scriitoare şi jurnalistă timişoreană a luat cuvântul. Femeia i-a oferit capului bisericii o pungă cu două felii de pâine uscată şi bani. "Pentru conducătorul Bisericii Ortodoxe nu contează că oamenii mor de foame! I-am adus o bucată de pâine şi 10.000 de lei vechi. L-am întrebat pe Patriarh dacă pentru Biserica Ortodoxă Romană contează că oamenii mor de foame. Mi-a zis că nu", a ţinut să sublinieze jurnalista în faţa publicului. la vremea respectică, timişoreanca l-a acuzat public pe Patriarhul Daniel că nu-i pasă de săraci.    

Patriarhul Daniel - cele mai controversate declaraţii. S-a făcut că nu ştie nimic deşi a sfinţit cu trafaletul

Sfinţirea cu trafaletul a devenit virală şi a fost de tot râsul pe Internet. Gestul Patriarhului Daniel de a sfinţi noile studiori ale Trinitas TV şi Radio Trinitas cu trafaletul a stârnit un scandal uriaş, în vara anului trecut. Din păcate, Patriarhia nu a ştiu să explice care era rostul trafaletului şi a dat explicaţii penibile care nu au lămurit problema. Imaginile cu Daniel şi trafaletul a făcut furori pe internet, ba chiar a ajuns şi în presa străină. După câteva zile, Preafericitul s-a arătat amnezic când a fost întrebat despre trafalet. "Care trafalet? Era un trafalet... Nu ştim noi. Nu ştiu despre ce e vorba… Nu ne interesează trecutul. Noi vorbim numai de astăzi. Nu ne interesează dacă ne critică sau nu. Noi nu avem timp să citim reacţii. Noi ne angajăm în acţiuni, nu în reacţiuni”, a răspuns Patriarhul. Înainte de acest moment, părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei explicase că acel dispozitiv este doar un trafalet  pentru cei neiniţiaţi, fiind, în fapt, o tijă de aproximativ 2-3 metri, pentru a unge cu untdelemn sfinţit pereţii încăperilor înalte. 

Loading...
 
 

Citește și

  • incendiul colectiv patriarhul daniel

    Preafericitul Daniel Ciobotea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis un mesaj pentru tineri, intitulat ''Cuvânt părintesc şi prietenesc pentru tineri", după ce i s-a reproşat că nu s-a implicat în ajutorarea familiilor victimelor incendiului din club Colectiv, în care au murit 32 de persoane, iar alte 135 se zbat să supravieţuiască pe paturile de spital.

  • lucian mandruta patriarhul daniel

    De două zile, zeci de mii de oameni protestează în stradă pentru victimele de la Colectiv. În timp ce lumea este îndoliată, capii Bisericii au avut niște ieșiri aberante, care i-a supărat pe protestatari. Patriarhul Daniel i-a îndemnat pe oameni să se ducă la biserică, nu la discotecă. De atunci, numele lui este rostit în stradă. Printre cei iritați de reacția Preafericitului se numără Lucian Mîndruță, care i-a scris acestuia un mesaj tăios.

  • rockeri patriarhul daniel

    Ovidiu-Lipan Țăndărică (62 de ani), Cosmin Nicoară și Adi Bărar de la Cargo, cu toții au spus, răspicat, „nu”, atunci când au fost solicitați pentru a susține un concert caritabil, un concert care ar fi avut ca scop ajutorarea persoanelor rănite în incendiul produs în Capitală, vineri (30 octombrie). Însă refuzul nu a venit din nepăsare față de victime, ci dintr-o revoltă comună față de Biserică, ai cărei reprezentanți sunt cei care au venit cu propunerea concertului.

  • Tragedia de vineri seară (30 octombrie) din clubul Colectiv a îndoliat o ţară întreagă. Toată lumea s-a implicat, mai puţin preoţii, care nu au venit să aprindă o lumânare pentru victime. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica, a mărturisit pentru B1TV că preotul nu merge neinvitat să ţină slujbe oriunde. Declaraţia acestuia vine în contextul tragediei din clubul Colectiv, în care, până în prezent, 31 de tineri şi-au pierdut viaţa.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1