Patriarhul Daniel, cele mai controversate declaraţii

Ultima actualizare:

    Patriarhul Daniel şi-a pus de mai multe ori în cap opinia publicăFoto: Mediafax
Patriarhul Daniel şi-a pus de mai multe ori în cap opinia publicăFoto: Mediafax

Preafericitul Daniel Ciobotea şi-a cerut iertare după ce i s-a reproşat că nu a întins o mână de ajutor celor aflaţi în suferinţă după incendiul din Colectiv, însă de-a lungul timpului patriarhul a făcut o serie de declaraţii halucinante. Şi-a pus societatea civilă în cap şi nu de puţine ori bisericii i s-a atras atenţia că a comis o gravă eroare Patriarhul Daniel. Cele mai controversate declaraţii ale Preafericitului au ajuns motiv de dispută între oamenii de rând şi preoţi.

Nu a fost pentru prima dată când numele Patriarhului Daniel a fost implicat într-o situaţie controversată, în contextul tragediei de săptămâna trecută (30 octombrie) din Clubul Colectiv. Preafericitul a spus că psihologia, magia, satanismul și vrăjitoria sunt pericole pentru societatea contemporană. Declaraţia a fost făcută la doar trei zile după incendiul din clubul bucureştean în urma căruia şi-au pierdut viaţa 32 de persoane şi alte 127 sunt internate în spitalele din Capitală. 

Patriarhul Daniel - cele mai controversate declaraţii. Pus la zid de psihologi

Declaraţia Patriarhului Daniel i-a făcut să reacţioneze pe psihologi. Aceştia au spus că aceste cuvinte venite din partea unei feţe bisericeşti sunt "o dovadă de primitivism" mai ales că psihologia este o ştiinţă respectată. Discursul Patriarhului a apărut în contextul în care Biserica Ortodoxă a fost acuzată de opinia publică pentru faptul că nu s-a solidarizat cu victimele tragediei din Clubul Colectiv și în care au apărut în mediul online mesaje despre o „pedeapsă divină” pentru cei care se aflau în club, muzica rock fiind considerată de susținătorii acestor teorii drept satanică.

Patriarhul Daniel - cele mai controversate declaraţii. Acuzat că nu-i pasă de săraci

Preafericitul Daniel a trecut printr-un moment penibil în urmă cu şapte ani. Atunci se afla într-o vizită oficială la Timişoara, unde trebuia să primească titlul de cetăţean de onoare al oraşului. Primarul Gheorghe Ciuhandu urma să îi ofere distincţia într-o ceremonie publică, dar chiar înainte de discursul de mulţumire, o scriitoare şi jurnalistă timişoreană a luat cuvântul. Femeia i-a oferit capului bisericii o pungă cu două felii de pâine uscată şi bani. "Pentru conducătorul Bisericii Ortodoxe nu contează că oamenii mor de foame! I-am adus o bucată de pâine şi 10.000 de lei vechi. L-am întrebat pe Patriarh dacă pentru Biserica Ortodoxă Romană contează că oamenii mor de foame. Mi-a zis că nu", a ţinut să sublinieze jurnalista în faţa publicului. la vremea respectică, timişoreanca l-a acuzat public pe Patriarhul Daniel că nu-i pasă de săraci.    

Patriarhul Daniel - cele mai controversate declaraţii. S-a făcut că nu ştie nimic deşi a sfinţit cu trafaletul

Sfinţirea cu trafaletul a devenit virală şi a fost de tot râsul pe Internet. Gestul Patriarhului Daniel de a sfinţi noile studiori ale Trinitas TV şi Radio Trinitas cu trafaletul a stârnit un scandal uriaş, în vara anului trecut. Din păcate, Patriarhia nu a ştiu să explice care era rostul trafaletului şi a dat explicaţii penibile care nu au lămurit problema. Imaginile cu Daniel şi trafaletul a făcut furori pe internet, ba chiar a ajuns şi în presa străină. După câteva zile, Preafericitul s-a arătat amnezic când a fost întrebat despre trafalet. "Care trafalet? Era un trafalet... Nu ştim noi. Nu ştiu despre ce e vorba… Nu ne interesează trecutul. Noi vorbim numai de astăzi. Nu ne interesează dacă ne critică sau nu. Noi nu avem timp să citim reacţii. Noi ne angajăm în acţiuni, nu în reacţiuni”, a răspuns Patriarhul. Înainte de acest moment, părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei explicase că acel dispozitiv este doar un trafalet  pentru cei neiniţiaţi, fiind, în fapt, o tijă de aproximativ 2-3 metri, pentru a unge cu untdelemn sfinţit pereţii încăperilor înalte. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net