Paște 2020. Mesajul Patriarhiei Române: „De Paște vom cânta Hristos a Înviat din case și din balcoane”

lumanare-de-paste.jpg

Persoana care tine in maini o lumanare aprinsa
Anul acesta vom urmări Slujba de Înviere la televizor

Anul acesta românii vor sărbători Paștele unii în izolare, alții în carantină. Anul acesta nu vom avea voie să mergem la biserică, să ascultăm Slujba de Înviere și nici să luăm lumină. Anul acesta vom cânta „Hristos a Înviat ” din case și balcoane. Acesta este mesajul pe care Patriarhia Română și Arhiepiscopia Romano-Catolică îl transmit tuturor credincioșilor.

„Virusul nu ține cont de evlavie, vă rugăm să stați acasă. Vom cânta împreună, Hristos a înviat, din case sau de pe balcoane” - este mesajul comun al reprezentanților bisericii ortodoxe și catolice din România, în apropierea celei mai mari sărbători creștine, potrivit Știrile ProTv.

Arhiepiscopia Romano-Catolică: „Virusul nu ține cont de evlavie”

Francis Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano- Catolice, a declarat că anul acesta rămânem acasă și facem din casele noastre biserici domestice. „Folosim credința. Dar și rațiunea. Știm cum se propagă un virus. Virusul nu ține cont de evlavie sau credință. Avem prudența de a rămâne acasă și să-l sărbătorim pe Hristos înviat”.

Paște 2020. Patriarhia Română: „Vom cânta „Hristos a Înviat” din case și din balcoane”

Și reprezentanții Patriarhiei Române au un mesaj pentru credincioși: „Participarea sufletească, rugăciunea comună din timpul slujbei de Înviere, inclusiv cântarea „Hristos a Înviat” care va răsuna din case sau de pe balcoane ne vor uni intens în aceeași comunitate e credință, speranțăși dragoste creștină”.

slujba-de-inviere-hunedoara.jpg

Credinciosi adunati in curtea unei biserici la slujba de Înviere
Reprezentanții bisericii sfătuiesc toți credincioșii să stea în Noaptea de Înviere acasă și să urmărească slujba la televizor

Vom urmări slujba de Înviere la televizor

Credincioșii sunt îndrumați să stea acasă în Noaptea de Înviere, să asculte slujba la televizor sau s-o urmărească pe internet, să aprindă o candelă sau o lumânare la miezul nopții și să spună „Hristos a Înviat” alături de cei dragi, în familie. Anul acesta nu mai ieșim la biserică. Iar pentru a se asigura că legea este respectată și nimeni nu iese din case, peste 30.000 de polițiști și militari vor patrula toată noaptea pe străzi.

Loading...