Pârtieeee! S-a dat startul la schiat

Ultima actualizare:

    Pe pârtia de la Azuga se fac ultimele pregătiri pentru  ca turiştii să se bucure de zăpadă în minivacanţa de 1 DecembrieFoto: Dorin Constanda
Pe pârtia de la Azuga se fac ultimele pregătiri pentru ca turiştii să se bucure de zăpadă în minivacanţa de 1 DecembrieFoto: Dorin Constanda

La munte s-au pus tunurile pe pârtii, iar administratorii fac ultimele pregătiri, pentru ca weekend-ul prelungit de 1 Decembrie să fie unul de vis pentru turişti.

Sezonul de iarnă a început nesperat de repede. Este abia final de noiembrie, iar pe pârtiile de pe Valea Prahovei stratul de zăpadă este destul de consistent. Evident, ajutoare de nădejde sunt tunurile de zăpadă.

Reporterul Click! a  testat pârtia cu sania
Reporterul Click! a testat pârtia cu sania

Pe pârtia Cazacu, din Azuga, instalaţiile funcţionează fără oprire de patru zile. „Frigul ne-a permis să punem în acţiune tunurile. Acum sunt -7 grade Celsius, o temperatură perfectă. De la minus 2 grade, se opresc automat. În weekend, turiştii se vor putea bucura de un strat de zăpadă artificială de 25 cm, de calitate, la fel ca în Alpi. Acum va fi disponibilă doar pârtia pentru începători, iar cea pentru avansaţi de săptămâna viitoare”, ne-a spus Alexandru Debreti, administratorul domeniului schiabil.

Împătimiții sporturilor de iarnă au testat pârtia
Împătimiții sporturilor de iarnă au testat pârtia

Noi ne-am dat ieri cu săniuţa la munte, iar monitorii de la şcoala de schi Gravity au testat zăpada din Azuga şi au dat şi un verdict: „Este nemaipomenită, iar pârtia este extrem de sigură pentru copii. Îi aşteptăm pe turişti, mai ales că de patru ani nu s-a mai schiat în noiembrie. Anul trecut, spre exemplu, sezonul s-a deschis pe 17 decembrie”, îşi aminteşte George Drăgulescu. Dacă vreţi să învăţaţi să schiaţi sau să vă perfecţionaţi, o lecţie privată costă 80 de lei pe oră, iar în grup, 60 de lei pe oră. În funcţie de numărul de persoane şi de ore, preţul poate scădea până la 45 de lei de persoană. "Pentru siguranţa dumneavoastră şi pentru a beneficia de calitatea serviciilor e bine să apelaţi numai la monitori de ski autorizaţi", vă recomandă Nardy Boltaşu, coordonatorul şcolii de ski Gravity. Pe echipament mai daţi încă 35 de lei pe zi la centrul de închiriere, plus 5 lei pentru o urcare cu teleski-ul. Trei urcări ajung la 15 lei, cinci, la 25 lei, zece la 40 de lei, 20 costă 75 de lei şi 30 de urcări, 110 lei. Preţurile sunt la Azuga aceleaşi ca şi cele de anul trecut. 

De azi se întorc ninsorile

Se întorc ninsorile în majoritatea zonelor ţării, astfel că pe parcursul minivacanţei de 1 Decembrie se va depune zăpada în mai multe regiuni. De azi şi până luni, inclusiv, va ninge în Muntenia şi Moldova, vor fi lapoviţă şi ninsori în Transilvania, Maramureş şi Oltenia şi va ploua în Banat, Crişana şi Dobrogea. În ziua de 1 Decembrie, va ninge, mai ales la munte. Potrivit meteorologului Gabriela Băncilă, în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, se va depune un strat de zăpadă de 10-20 cm. Şi la Bucureşti va ninge, iar maxima va fi de 0-1 grad.

Oferte de cazare pe Valea Prahovei

Azuga

- Hotel Lux Garden, 5 stele, 2 nopți, cu mic-dejun, 480 de lei de persoană; 

  • - Pensiunea Flora, 4 margarete, sejur 3 nopți, cu mic-dejun continental, 225 de lei de persoană
  • - Hotel Azuga Ski & Bike Resort, 3 stele, cu mic-dejun, 198 de lei de persoană pe noapte. 

Sinaia 

- Pensiunea Clasic, 2 margarete, sejur 3 nopți, 70 de lei camera dublă pe noapte;

- Pensiunea Alina, 3 margarete, sejur 2 nopți, 80 de lei camera pe noapte;

- Vila Camelia, 3 stele, 3 nopți, mic-dejun, cină cu foc de tabără, 287 de lei de persoană;

- Hotel Rina, 3 stele, 3 nopți, mic-dejun bufet, 299 de lei de persoană. 

Bușteni

- Vila Ermitage, 4 stele, 3 nopți, mic-dejun continental, 325 de persoană;

- Vila Cristina, 3 stele, 2 nopți, 2 persoane, mic-dejun și cine incluse, 360 de lei;

- Pensiunea Dani, 2 margarete, trei camere, 240 de lei pe zi, se închiriază pentru cel puțin 2 nopți.

Predeal

- Hotel Piemonte, 4 stele, 3 nopți, demipensiune + cină festivă, 399 lei de persoană;

- Vila Evergreen, 4 stele, 4 nopți, mic-dejun și cina festivă, 339 lei de persoană;

- Pensiunea V.R.K., 3 margarete, 150 de lei camera pentru două persoane/noapte;

- Hotel Belvedere, 3 stele, mic-dejun, 89,13 lei, de persoană/noapte.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net