Parlamentarii au respins moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi USR împotriva Guvernului Grindeanu este dezbătută şi votată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, potrivit Agerpres.

UPDATE: Moţiunea de cenzură a fost respinsă cu 161 de voturi pentru, 8 împotrivă şi 33 de abţineri.

UPDATE: Preşedintele PNL, Raluca Turcanu: "Dragnea, Tăriceanu, Grindeanu au reuşit să distrugă ţara la fel cum numai Ion Iliescu şi minerii au mai reuşit să o facă"

UPDATE: Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: "dacă Opoziţia nu ne ajută, chiar şi cu critici, aici, în Parlament, o să guvernăm în continuare şi o să creştem România indiferent câte piedici ni s-ar pune"

UPDATE:  Scandal în Parlament, la moţiunea de cenzură! Discursul penelistului Cătălin Predoiu a fost huiduit de cei prezenţi în sală. A fost necesară intervenţia lui Tăriceanu pentru a calma spiritele. "Alo, cred că aţi confundat locurile. Sunteţi în Parlamentul României, nu pe stadionul municipal", a strigat preşedintele Senatului.

UPDATE: „Ieri am aprobat bugetul, vă mulţumesc! Avem un buget care aduce prosperitate românilor, avem toate pârghiile pentru implementarea programului de guvernare. E greu să nu remarc că această moţiune nu-şi mai are obiectul. Mă aşteptam la o abordare profesionistă când vine vorba de lucruri serioase. Dar ei şi-au propus să salveze România prin somn. Trebuie să ne asumăm în continuare guvernarea acestei ţări. Vă rog să nu acceptaţi acest joc. Trebuie să ne întoarcem la treabă. Am irosit deja prea mult timp şi energie pe alte lucruri”, le-a transmit premierul Sorin Grindeanu parlamentarilor.

Moţiunea, intitulată "Guvernul Grindeanu - Guvernul sfidării naţionale. Nu legalizaţi furtul în România", a fost citită luni în plenul Parlamentului, de către deputatul liberal Cătălin Predoiu.

Deputatul PMP Eugen Tomac a anunţat că toţi cei 25 de parlamentari ai partidului susţin moţiunea de cenzură.

Moţiunea de cenzură a fost depusă miercurea trecută. PNL şi USR îi solicită premierului Sorin Grindeanu, în moţiune, să îşi asume "eroarea" de a adopta ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea şi să demisioneze.

"Admitem faptul că sunteţi în situaţia ingrată de a răspunde comenzilor venite pe linie de partid şi a trebuit să daţi curs solicitării directe a şefului dumneavoastră, domnul Liviu Dragnea, pentru a-l face scăpat de la o eventuală condamnare cu executare viitoare. Cu toate acestea, trebuie să vă asumaţi eroarea de a adopta aceste acte normative şi să plecaţi acasă! Altfel, veţi rămâne în istorie un al doilea tovarăş de drum, după dr. Petru Groza, dar mult mai nociv pentru popor decât a făcut-o regimul totalitar impus după cel de-al Doilea Război Mondial. Prin aceste acţiuni, îndepărtaţi investitorii de România, îndepărtaţi România de tot efortul făcut în ultimii 27 de ani pentru a căpăta statutul de ţară europeană! În graba cu care vreţi să vă salvaţi propria clientelă de la condamnări, aţi uitat de priorităţile cu adevărat importante pentru România. Aţi uitat de condiţiile dezastruoase din spitale, de frigul şi igrasia din şcoli, de drumurile pline de gropi care iau anual mii de vieţi", se arată în moţiunea de cenzură semnată de 124 de parlamentari.

Iniţiatorii subliniază că România are nevoie de un guvern competent.

Parlamentarii PNL şi USR susţin că, sub "masca respectării unor decizii ale unor instanţe interne sau internaţionale, Guvernul girat de domnii Dragnea şi Tăriceanu loveşte în ceea ce înseamnă siguranţa românilor şi interesele lor legitime".

Pentru a fi adoptată, moţiunea de cenzură trebuie să întrunească voturile a 233 de parlamentari.

Parlamentarii UDMR vor fi prezenţi la dezbaterea moţiunii de cenzură, dar nu vor participa la vot, a anunţat liderul Uniunii, Kelemen Hunor.

PNL, USR şi PMP au împreună 168 de senatori şi deputaţi.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net