Parlamentul a votat bugetul României pe 2021. Un deputat USR-PLUS a atacat respingerea tuturor amendamentelor

cdep-plen.jpg

Ședința comună a celor două camere ale Parlamentului în care a fost adoptat bugetul României pe 2021
Parlamentul a adoptat bugetul României pe 2021 fără nici un amendament
Citeste tot despre: 

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat marţi în ședință comună proiectul legii bugetului de stat pe 2021, în forma iniţiată de Guvern, nefiind adoptate amendamente. Au fost 234 de voturi „pentru” şi 170 „împotrivă”. Deputatul USR-PLUS, Tudor Benga a atacat modul în care a fost votat bugetul fără a fi acceptat nici un amendament.

Bugetul de stat votat prevede venituri în sumă de 173.700 miliarde lei, iar la cheltuieli 326.407 miliarde lei credite de angajament şi 261.050 miliarde lei credite bugetare, iar deficitul este de 87.349 miliarde lei. La nivel consolidat, deficitul este estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut (pe cash) în 2021, în condiţiile unor venituri care reprezintă 32,67% din PIB, echivalentul a 364.907 miliarde lei, şi ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, însemnând 444907 miliarde lei. Creşterea economică este estimată la 4,31% prevăzută pentru acest an.

 

Declarația premierului Florin Câțu după vot

 

”Bugetul demontează minciunile socialiştilot de la PSD. Au spus tot, în afară de adevăratul motiv: că au fost tăiaţi de la buget şi nu pot să mai fure. Acesta a fost singurul argument. În rest vor ţipa tot anul. În rest minciuni, minciuni şi iar minciuni”, a declarat Florin Câțu conform news.ro.

 

deputat_tudor_benga.jpg

Deputatul Tudor Benga
Deputatul Tudor Benga de la USR-PLUS este de acord cu Opoziția: nu este normală respingerea tuturor amendamentelor la buget

 

Protestul deputatului USR-PLUS Tudor Benga

 

”Problema este următoarea - un buget care trece fără absolut niciun amendament adoptat este în esenţă un Parlament care îşi abandonează datoria de a controla Executivul şi suntem într-o situaţie specială. Chiar suntem într-o situaţie specială de an pandemic şi de deficit excesiv, însă problema este în felul următor: an de an Parlamentul acesta joacă această operetă şi o pune în scenă şi trebuie să schimbăm lucrul ăsta, pentru că e un motiv pentru care instituţia asta este la sub 10% încredere a populaţiei şi va trebui să schimbăm lucrul acesta”, a susținut deputatul Tudor Benga conform sursei citate.

 

 

Citiți și

 

Bugetul pe 2021, buget de austeritate. Ce se întâmplă cu pensiile, alocațiile, sporurile și voucherele de vacanță

 

Bugetul pe 2021, dezbătut azi în Parlament

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Federaţia Salariaţilor din Administraţia Publică Centrală şi Locală din România 'Columna', federaţie reprezentativă la nivel de ramură - Administraţie Publică, pichetează, începând de luni, sediul Guvernului României, între orele 11.00 - 13.00, cu un număr de 150 de sindicalişti zilnic, a declarat, pentru Agerpres, liderul Sorin Stan.

  • Ludovic Orban și Florin Cîțu lucrează la bugetul pe 2021

    Bugetul pe 2021 este un buget de austeritate și o lovitură grea pe care o vor încasa din plin românii, mai ales cei care lucrează la stat. Dar nu numai. Guvernul este decis să taie în carne vie. Sacrifică pensiile a milioane de români, alocațiile copiilor, sporurile și indemnizațiile bugetarilor, voucherele de vacanță și umblă și la decontarea transportului pentru studenți. Anul acesta va fi un an de sacrificiu, căci România trebuie să atingă ținta de deficit de 7,1%.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1