Parlamentul a comemorat 30 de ani de la Revoluție

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a cerut aflarea adevărului despre Revoluție la ședința solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989Foto: presidency.ro
Klaus Iohannis a cerut aflarea adevărului despre Revoluție la ședința solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989Foto: presidency.ro

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit luni, într-o şedinţă solemnă pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la Revoluţie. Este prima dată când parlamentarii comemorează evenimentele din decembrie 1989 la momentul începerii acestora la Timişoara.

Potrivit news.ro, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, în discursul ţinut la şedinţa solemnă a Parlamentului, că după 1990 au existat iniţiative prin care a fost onorată memoria celor care şi-au dat viaţa în decembrie 1989: s-au denumit străzi, s-au construit monumente, s-au organizat evenimente dar nu s-a reușit aflarea adevărului."Cu un singur lucru am rămas însă datori: nu am aflat adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în timpul revoltei anticomuniste din 1989. Jerta şi sacrificiul românilor care au stat cu piepturile goale în faţa gloanţelor, a tancurilor şi a celor mai îngrozitoare forme de tortură nu pot rămâne fără răspuns la întrebrările fundamentale care vizează Revoluţia", a spus Iohannis.

Marcel Ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a afirmat, în discursul ţinut că "apărarea idealurilor Revoluţiei a devenit un concept extrem de abstract pentru mulţi dintre cei care nu au absolut nici o amintire din comunism sau din decembrie '89"."Odată cu schimbul de generaţii amintirea acelor zile s-a estompat treptat şi a ajuns un eveniment din cartea de istorie. Apărarea idealurilor Revoluţiei a devenit un concept extrem de abstract pentru mulţi dintre cei care nu au absolut nici o amintire din comunism sau din decembrie '89, ca şi fiul meu", a afirmat Marcel Ciolacu.

Ludovic Orban

La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la şedinţa solemnă a Parlamentului care marchează 30 de ani de la Revoluţie, că "gloanţele nu pot ucide speranţele, ideile, dorinţa de libertate, nu pot lupta împotriva conştiinţei unui întreg popor". El a spus că momentul Revoluţiei este punctul de plecare al împlinirilor comune. "Pentru unele dintre acestea încă mai avem de luptat chiar şi după 30 de ani, din păcate, am văzut cum forţe şi persoane iresponsabile sunt gata să le pună în pericol", a afirmat el.

Citiți și

5 adevăruri neştiute despre Revoluţia din ’89

Ion Iliescu refuză să se prezinte la audieri, dar vorbește despre Revoluția din 1989 pe blog

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net