Parlamentarul PSD Șerban Nicolae a confundat Ucraina cu Coreea de Sud, încercând să-și bată joc de protestatari

Ultima actualizare:

    Șerban NicolaeFoto: Facebook
Șerban NicolaeFoto: Facebook

Parlamentarul Șerban Nicolae i-a acuzat pe colegii lui din opoziție că fac gesturi necuvenite, pe banii Parlamentului. Este vorba despre aprinderea lanternelor de la telefon, în semn de solidaritate cu manifestanții care prostestează de opt zile împotriva Guvernului. Acest „trend” a fost preluat din Coreea de Sud, acolo unde milioane de oameni au protestat împotriva corupției, în urmă cu doar câteva luni.

Șerban Nicolae a spus că acest gest ar fi fost făcut, de fapt, în Ucraina. Pe internet, sute de români s-au scandalizat de încercarea de subjugare repetată a protestatarilor, care au fost jigniți de mai multe ori de social-democrați.

Duminică (5 februarie), 600.000 de români au făcut „revoluția luminii” în Capitală și în alte orașe din țară. Imaginile au făcut înconjurul lumii. 


    Revoluția luminii, 5 februarieFoto: Arhiva Click!
Revoluția luminii, 5 februarieFoto: Arhiva Click!

Parlamentarii de la USR și PNL au repetat gestul în plen, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură, fapt ce l-a făcut pe Șerban Nicolae să le spună să nu mai facă așa ceva pe banii Parlamentului. Ce nu știe Șerban Nicolae este că protestatarii români s-au inspirat de la sud-coreeni, care lunile trecute au ieșit în stradă timp de șase săptămâni, împotriva președintelui Park Geun-hye, acuzată de fapte de corupție, care în cele din urmă a fost demisă.


    Imagine de la protestele din SeulFoto: Getty
Imagine de la protestele din SeulFoto: Getty
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net