Părinţii copilului mort după botez ar fi refuzat să-l vaccineze în Maternitate. Tatăl micuțului spune că nu vede legătura între cele două

646x404.png

Foto: adevărul
Citeste tot despre: 

Bebeluşul din Suceava care a murit după botez, era nevaccinat şi nu se afla în evidenţa niciunui medic de familie, se arată în raportul de necropsie întocmit de către medicii legişti Lăcrămioara Bălan şi Alina-Emilia Horecica.

După naştere, în spital, copilul trebuia să facă vaccinul împotriva hepatitei, iar la externare, împotriva tuberculozei. Medicul Lăcrămioara Bălan a spus că cele două vaccinuri cresc imunitatea copilului şi din acest motiv a făcut precizarea în raport.

Totuși, întrebarea legitimă este dacă există vreo legătură directă între moartea copilului şi faptul că nu i s-au administrat vaccinurile în Maternitate, având în vedere că micuțul a rămas fără aer în timpul botezului, aceasta find cauza decesului. Însă medicii susțin că lipsa de aer a survenit pe fondul unei pneumonii, și nu a înecului, așa cum s-a crezut inițial, lucru greu de crezut de familia micuțului.

„Ea (n.red - moartea) s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută instalat pe fondul pneumoniei interstiţiale, cel mai probabil de etiologie virală (confirmată la examenul histopatologic şi imunohistochimic) complicată în evoluţie cu bronhopneumonie formă severă, la un nou născut prematur, nevaccinat şi nedispensarizat”, se arată în document.

Există vreo legătură între faptul că micuțul era nevaccinat și moartea acestuia?

Contactat telefonic, tatăl bebeluşului a recunoscut că a refuzat vaccinarea, însă nu înţelege ce legătură are acest fapt cu boala care i-ar fi adus moartea, în opinia legiştilor. „Sunt mulţi părinţi care nu îşi vaccinează copiii”, a spus acesta.

Tatăl lui Iustin a precizat că bebeluşul a fost înscris la un medic de familie, însă nu a avut nevoie de îngrijiri medicale din momentul externării din spital până în ziua botezului. Bărbatul a spus în repetate rânduri că Iustin era sănătos, nu prezenta semne de boală şi că, dacă ar fi fost bolnav, ar fi amânat ceremonia de botez, informează adevarul.ro.

În filmarea de la botez se vede că bebeluşul este scufundat de către preot cu faţa în sus, deşi specialiştii spun că băiatul trebuia ţinut cu faţa în jos.  Naşii au observat că micuţul nu mai poate să respire atunci când au început să-l îmbrace.

Medicul urgentist care a sosit la faţa locului şi a făcut manevrele de resuscitare asupra bebeluşului declara atunci că i-a scos din plămâni 110 ml de lichid de consistenţa apei. Preotul care a oficiat ceremonia religioasă este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. Raportul de necropsie spune însă că moartea copilului a fost patologică, și n-ar fi avut legătură cu botezul.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1