Părinţii care nu-şi vaccinează copiii nu vor fi sancţionaţi

v18-act-baza-vaccin.jpg

România se confruntă, din septembrie 2016, cu o epidemie de pojar, 18 copii murind

În plină criză a vaccinurilor ROR (rujeolă, oreion, rubeolă), care sunt pe terminate, o nouă Lege a vaccinării este gata, iar ministrul Sănătăţii Florian Bodog a anunţat, ieri, că o va pune în dezbatere publică pe site-ul ministerului, luni.

Iniţial, se anunţase o lege mai aspră. Şi asta, din cauză că mulţi părinţi nu şi-au vaccinat copiii, iar, în septembrie 2016, a izbucnit o epidemie de rujeolă. De atunci şi până în prezent, au fost înregistrate 4.025 de cazuri, 18 dintre acestea soldate cu deces. Ministrul, însă, a declarat, vineri, 7 aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, că în lege nu vor fi prevăzute sancţiuni.

„Nu am prevăzut nici un fel de sancţiuni pentru părinţi, pentru că acestea nu sunt o soluţie. Există o ţară în Europa (n.r. nu a menţionat ce ţară) în care 90% din copii sunt vaccinaţi. S-a ajuns în această situaţie doar prin sancţionarea medicilor”, a precizat ministrul.

v28-act-bodog-1col.jpg

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii

 

Acesta a mai declarat că, potrivit noii legi, „pentru toate vaccinurile care sunt puse pe piaţa românească vor fi implementate acorduri cadru pentru patru ani”. Asta înseamnă că achiziţiile de vaccinuri se vor face pe cel puţin patru ani, astfel încât să nu se mai ajungă în situaţia de a rămâne fără seruri.

 

Loading...

Citește și

  • epidemie rujeola

    Anul acesta, în România rujeola a curmat vieţile a 17 copii. În această situaţie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne somează să luăm urgent măsuri pentru a ţine îmbolnăvirile sub control, dar şi pentru a preveni altele noi. Iar asta pentru că epidemia de rujeolă riscă să se răspândească rapid în Europa, în statele în care procentul celor vaccinaţi este mic.

  • rujelola epidemie belgia caz romania

    Este epidemie de rujeolă în Belgia, iar autorităţile sanitare susţin că această criză a fost declanşată de o persoană care a călătorit în România. Situaţia este gravă în regiunea Valonia.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1