Parcul IOR, cea mai mare afacere pedelistă

Ultima actualizare:

    Cererea dezvoltatorului  pentru eliberarea  acordului de mediu
Cererea dezvoltatorului pentru eliberarea acordului de mediu

Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3, a aprobat toate autorizaţiile de construcţie şi s-a ocupat personal de proiectul pentru mall-ul care va înghiţi jumătate din Parcul IOR. Asta după ce Traian Băsescu şi Adriean Videanu au semnat în calitate de primari documentele de retrocedare ale bazei Spartac. Afacerea a fost lansată încă din 2004, prin intermediul unor octogenari şi septuagenari care au revendicat terenurile. După tranzacţii succesive, acestea au ajuns la fonduri de investiţii de prin Luxemburg.

100.000 de metri pătraţi din Parcul IOR pentru mall, blocuri şi vile. Afacerea, ticluită de mai mulţi ani de zile, a fost dată, pentru finalizare, pe mâna primarului Liviu Negoiţă.

Dacă acesta va pierde alegerile, „ munca" greilor PDL se va duce pe "apa sâmbetei". Povestea începe concret în ultima zi a mandatului de primar al lui Traian Băsescu.

Pe 26 noiembrie 2004, acesta semnează decizia „pentru soluţionarea dosarului privind imobilul situat în Bucureşti, B-dul Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3, trecut în proprietatea statului în baza Legii de Reformă Agrară nr. 187/1945, de la I.B.Grueff", solicitat în natură de domnul Romalo Eduard Ioan Dan, cu venerabila vârstă de 89 de ani. Proprietatea are parte de vânzări fictive succesive până când ajunge pe mâna companiei Caelum Development, deţinută de IZZIE S.A.R.L din Luxemburg, reprezentată de cetăţeanul irlandez Douglas Arthur Farrel.

În 2007, Liviu Negoiţă acordă avizul de urbanism pentru -Centru Cartier-str. Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3, aprobat de consilierii PDL prin hotărârea 89/13.09.2007.

Câteva luni mai târziu, mai exact pe 21.04.2008, Caelum Development, în calitate de titular, prin SC Alpha Studio SRL, în calitate de proiectant, depun la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti documentaţia, prin care se solicită eliberarea acordului de mediu pentru proiectul „Centru Comercial şi Ansamblu Rezidenţial Park Lake Plaza", în str. Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3.

Societatea Alpha Studio aparţine lui Vlad Cavarnali, care este, atenţie, şi inspector şef la direcţia urbanism din sector 3. Se pare că acesta ar fi fost adus special de la Consiliul Judeţean Ilfov de Liviu Negoiţă, pentru a se ocupa de implementarea mall-ului şi ansamblului rezidenţial ParkLake din Parcul IOR.

Tot prin Alpha Studio SRL, Cavarnali a realizat un proiect imobiliar în strada Gheorghe Şontu, pentru fostul ministru al finanţelor Bogdan Drăgoi.

Potrivit declaraţiei de avere pe 2010, Cavarnali este acţionar în paralel şi la alte societăţi comerciale în domeniul arhitecturii: Urban Arhitectural Management SRL, East Wind Arhitect SRL, Alpha Effect, East Industrial Arhitect, Iul Pro Con Ser, Quartz Arhitect Studio.

Potrivit unor surse bine informate, „toate aceste afaceri au legătură într-un fel sau altul cu primarul Liviu Negoiţă". De exemplu, Vlad Cavarnali este asociat la Cubic Regard cu Ursescu Nicolae, a cărui soţie, Vucicovici Diana, a fost surprinsă în dese rânduri de către paparazzi în compania lui Liviu Negoiţă.

image
image
image
image
image
image
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net