Parc pentru copii, construit în bătaie de joc lângă șosea!

1.jpg

parc copii sosea masini slanic prahova
Locul de joacă se află fix într-o curbă, pe DJ 102
Fotografii: Andreea Dancu

Cum faci un parc inutil, care să fie ocolit de copii? Foarte simplu: îl amenajezi fix lângă o șosea extrem de tranzitată de mașini și lași ca locul să se umple și de gunoaie. Un astfel de spațiu există în orașul Slănic Prahova.

Pe strada Câmpia Libertății, la intersecția cu drumul care duce spre comuna Drajna, se află un loc de joacă pentru cei mici.

parc copii sosea masini slanic prahovaZoom
Mașinile trec încontinuu pe acest drum
Tobogan, balansoar, leagăne și două bănci așteaptă să fie cățărate de copii. Nici un părinte nu-și lasă însă odrasla să se distreze aici, dintr-un motiv simplu. Locul a fost amenajat chiar la marginea Drumului Județean 102, într-o curbă.

parc copii sosea masini slanic prahovaZoom
Parcul se află la intersecția dintre comuna Drajna și Ploiești
Mașinile trec cu viteză, iar până la o nenorocire n-ar mai fi decât un pas. Vreun micuț ar putea ieși în stradă sau vreun șofer neatent ar putea pierde controlul volanului.

Iar dacă parcul tot este gol, localncii l-au transformat într-o groapă de gunoi.

”Pe acolo trece albia râului și se tot aruncă resturi menajere. Oricum, părculețul va fi desființat și va rămâne doar stație de microbuz. Nu are ce să caute acolo. Fostul edil l-a amenajat acum patru ani ca să le ia ochii oamenilor. Vom face unul mare, modern în centrul orașului, cu fonduri europene. Acum suntem la stadiul de proiect”, ne-a asigurat Remus Moraru, care este edilul orașului Slănic Prahova de un an.

parc copii sosea gunoaie slanic prahovaZoom
Locul de joacă este plin de gunoaie
Nici oamenii nu văd cu ochi buni ”minunea” de la șosea.

”Nimeni nu ne-a cerut părerea. Fiecare primar face ce-l taie capul. Toți sunt niște hoți”, a concluzionat un localnic, întrebat de reporterul Click! ce părere are despre locul de joacă de lângă șosea.

loading...
Loading...