Paradă Militară la Bucureşti, în prezenţa preşedintelui, cu 4.000 de militari şi 200 de mijloace tehnice, de Ziua Naţională

id101659-inquam-photos-alberto-grosescu.jpg

Paradă de 1 Decembrie 2019
Foto - Inquam Photos / Alberto Groşescu

Aproximativ 4.000 de militari cu 200 de mijloace tehnice participă, duminică, la Parada Militară Naţională organizată de Ziua Naţională a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti. La eveniment participă şi preşedintele Klaus Iohannis. O paradă militară cu 1.400 de militari are loc şi la Alba Iulia, în prezenţa premierului Ludovic Orban. Manifestările oficiale de la Alba Iulia au început, duminică, cu ”Marşul Unirii” la care participă câteva sute de oameni. Participanţii au pornit de la Gară şi urmează un traseu de 6 kilometri, cântând cântece patriotice şi fluturând steaguri tricolore. În ambele localităţi, autorităţile anunţă restricţii de circulaţie.

Update 12:30 - Parada de Ziua Națională a României s-a încheiat.

UPDATE 11.30.Parada militară națională de 1 Decembrie din București a fost deschisă și anul acesta de aviația militară, tot aviația urmând să fie cea care "închide" evenimentul.

UPDATE 11.10. Pe timpul intonării Imnului Naţional al României, în semn de salut, au fost executate 21 de salve de tun de către bateria „Salve” a Brigăzii 30 Gardă ,,Mihai Viteazul”, comandată de locotenentul Mihai Nicolae, potrivit digi24.ro.

Salvele de tun au fost executate de militarii ai brigăzii cu tunurile din dotare, tunuri de calibrul 76 mm, model 1942, folosind muniţie de manevră.

Tradiţia executării salvelor de tun se pare că își are originea într-un vechi obicei marinăresc ce semnifica intențiile pașnice.

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, dintre care 500 militari din 21 de ţări aliate sau partenere, şi aproximativ 200 de mijloace tehnice participă, duminică, începând cu ora 11.00, la Parada Militară Naţională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, potrivit news.ro.

De asemenea, în funcţie de condiţiile meteorologice, evoluează şi peste 50 de aeronave. Detaşamentele de militari străini sunt din Bulgaria, Canada, Republica Cehă, Croaţia, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Slovenia, Turcia, Ucraina şi SUA.

La parada militară participă şi preşedintele Klaus Iohannis.  Totodată, imediat după încheierea defilării militarilor şi a tehnicii, publicul poate vizita, până la ora 14.00, expoziţiile de tehnică militară, amplasate în zona Pieţei Presei Libere şi în zona Monumentului Infanterie (B-dul Kiseleff).

Tot în Bucureşti are loc, începând cu ora 9.00, o ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I.

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest, Mali și Irak, precum și cei aflați în misiune în Polonia, desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

Începând cu ora 10.00, la Monumentul „Marii Uniri” este organizată o ceremonie militară de depunere de coroane şi jerbe de flori, iar între orele 11.00 şi 12.30, publicul are ocazia să vizioneze tehnica participantă la defilare, staţionată pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

La ceremoniile de la Alba Iulia participă premierul României, Ludovic Orban, însoţit de miniştrii Economiei, Virgil Popescu şi al Agriculturii, Adrian Oros. 

Peste 270 de poliţişti sunt la datorie, pe raza municipiului Alba Iulia şi pe principale artere rutiere care duc spre municipiul reşedinţă de judeţ şi acţionează pentru fluidizarea traficului, prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională şi asigură intervenţia la evenimente.

Ce restricții sunt în Capitală

Brigada Rutieră a Capitalei dispune măsuri în sensul fluidizării şi restricţionării traficului rutier. 

Astfel, pentru asigurarea unui trafic rutier fluent şi în condiţii de siguranţă, pentru parada militară, traficul rutier este restricţionat după cum urmează:

- până la ora 15:00, este închisă circulaţia pe axul central şi banda I pe Şos. Kiseleff, între Piaţa Presei Libere şi Arcul de Triumf şi benzile I şi II (locală) pe Şos. Bucureşti-Ploieşti, sensul de mers Piaţa Presei Libere către Fântâna Mioriţa, precum şi pe benzile III şi IV pe Şos. Bucureşti-Ploieşti, sensul de mers Fântâna Mioriţa către Piaţa Presei Libere. 

De asemenea, este restricţionat traficul rutier şi în Pasajul Presei Libere, pe sensul de deplasare dinspre Piaţa Presei Libere către Arcul de Triumf, traficul rutier fiind dirijat prin breteaua care accede în Piaţa Montreal.

- tot până la ora 15.00, este închisă total circulaţia (gradual, în funcţie de momentul sosirii tehnicii militare pentru paradă) pe Şos. Kiseleff între Piaţa Presei Libere şi intrarea în Piaţa Victoriei, până la semaforul care face legătura cu Bd. Aviatorilor şi Str. Paris, pe străzile adiacente, precum şi pe Str. Al. Constantinescu, între Bd. Mărăşti şi Arcul de Triumf, Bd. Mareşal Averescu între bd. Mărăşti şi Arcul de Triumf, Bd. Constantin Prezan, între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Charles de Gaulle, Str. Primo Nebiolo, Str. Arh. Ion Mincu, Str. Docenţilor şi pe Str. Barbu Delavrancea.

De asemenea, traficul rutier este restricţionat temporar şi pe Bd. Poligrafiei, Bd. Mărăşti şi Str. Clucerului, pe durata deplasării tehnicii şi personalului.

- până la ora 15.00, traficul rutier este restricţionat temporar şi pe următoarele artere: Str. Boiangiu Radu, Str. Serdarului, Str. Postelnicului, Str. Stolnicului, Str. Nicolae Racotă, Intrarea Şetrarului, Str. Paharnicului, Str. Pivnicerului, Bd. Beijing şi Bd. Aviatorilor, banda I de circulaţie de la sensul giratoriu Monumentul Crucea Secolului până la Piaţa Charles de Gaulle, sensul de mers către Piaţa Charles de Gaulle;

- tot până la ora 15:00, este închisă circulaţia şi pe banda I de pe Bd. Ion Mihalache, ambele sensuri de mers, tronsonul cuprins între Bd. Nicolae Titulescu şi intersecţia cu Str. Turda.

Loading...

Citește și

  • Soldaţi răniţi în războaie purtate peste tot pe glob şi agenţi din trupele antitero, alături de pompieri căliţi în sute de incendii sau doar elevi dornici să îmbrace haina militară. În total 4.000 de oameni au repetat, într-o bază militară, parada militară de 1 Decembrie.

  • Se apropie Ziua Naţională, Moş Nicolae, apoi Crăciunul, iar în marile oraşe începe să miroasă a sărbătoare. Ai toate motivele să ieşi din casă şi să petreci timp de calitate, alături de prieteni, la concertele şi târgurile de cadouri care sunt anunţate în perioada următoare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1