Parada gay închide centrul oraşului Bucureşti

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pentru al zecelea an consecutiv, homosexualii, lesbienele şi transsexualii din România încing spiritele în centrul Capitalei. Aproximativ 500 de oameni, care militează pentru recunoaşterea relaţiilor dintre persoanele de acelaşi sex, vor mărşălui pe străzile oraşului, sâmbătă, de la ora 17.00.

Şoseaua Kiseleff se transformă azi în „zonă liberă de discriminare". Participanţii la marşul diversităţii se vor aduna în Piaţa Arcului de Triumf, de unde vor pleca în marş până în apropierea Şcolii „Ion Heliade Rădulescu". Cei 500 de manifestanţi, homosexuali, lesbiene, bisexuali şi transsexuali, vor ca mesajul lor să ajungă nealterat la români.

„Vrem să fim vizibili, vrem să fim auziţi, vrem să luptăm pentru o lume în care să nu existe ierarhii între felul de a iubi şi de a fi al oamenilor. Credem că societatea românească este pregătită să accepte cuplurile, gay sau heterosexuale, care trăiesc în relaţii de parteneriat neînregistrat juridic. Ele au nevoie de recunoaştere constituţională, după cum familiile monoparentale, familiile extinse ori cele formate din bunici şi nepoţi au nevoie să primească protecţie în textul constituţional", ne-a spus Florin Buhuceanu, preşedintele asociaţiei Accept, cea care apără interesele comunităţii gay din România.

Marşul antidiscriminare va fi acompaniat de muzică, iar la finalul acestuia participanţii vor susţine discursuri în apropierea Pieţei Victoria. Marşul a fost aprobat de autorităţile Capitalei şi va fi monitorizat de poliţişti pentru evitarea incidentelor.

Cum ocoliti străzile închise

Traficul auto va fi închis azi între orele 17.00 şi 20.00 pe Şos. Kiseleff, între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei, pe str. Arh. Ion Mincu, între Bd. Aviatorilor şi Bd. Ion Mihalache, dar şi pe străduţele adiacente. Puteţi ocoli zona prin Piaţa Charles de Gaulle, Bd. Aviatorilor, Piaţa Victoriei ori prin Piaţa Presei, Piaţa Montreal, Bd. Mărăşti, Bd. Mareşal Averescu.

Căsătoriile «nefireşti», interzise în Constituţie

Parlamentarii, întruniţi în comisia de revizuie a Constituţiei, au adoptat săptămâna aceasta un amendament care prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie". Prin această referire, căsătoriile gay au fost, practic, scoase în afara legii. În acelaşi timp, însă, parlamentarii au fost de acord că orice discriminare bazată pe sex, culoare, origine etnică sau socială, religie sau orientare sexuală este interzisă.

Reprezentanţii «Noua Dreaptă» ies în stradă

Cei mai fervenţi opozanţi ai acestei manifestări, liderii organizaţiei „Noua Dreaptă", vor organiza, la rândul lor, un marş de protest. Reprezentanţii organizaţiei vor mărşălui, între orele 12.30 şi 14.00, de la Piaţa Victoriei până în dreptul aleii din Dealul Mitropoliei, pentru a se exprima împotriva relaţiilor dintre persoanele de acelaşi sex. Marşul va avea loc pe banda I de circulaţie, pe traseul Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Piaţa Naţiunile Unite - Splaiul Independenţei - str. Halelor - Bd. Regina Maria - aleea Dealul Mitropoliei.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net