Parada de 1 Decembrie vine cu câteva premiere

7-act-1.jpg

Unităţile de blindate sunt mândria armatei

Soldaţi răniţi în războaie purtate peste tot pe glob şi agenţi din trupele antitero, alături de pompieri căliţi în sute de incendii sau doar elevi dornici să îmbrace haina militară. În total 4.000 de oameni au repetat, într-o bază militară, parada militară de 1 Decembrie.

Şos. Antiaeriană nr 4-6. Aici, pe un teren de instrucţie special, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor au adus miercuri, 27 noiembrie, tot ce au mai bun pentru a exersa paşii de defilare pentru parada  de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Printre cei 4.000 de militari, poliţişti, jandarmi, salvatori au defilat veterani plini de cicatrici în războaiele de pe tot globul sau pompieri care au salvat zeci de vieţi.

7-act-2.jpg

Luptătorii Brigăzii Antiterorism a SRI au defilat, ca de obicei, fără cusur

 

Fiecare ţară din lume îşi arată forţa la parada de ziua naţională, scoate la paradă tot ce are mai bun. Reporterul Click! i-a văzut pe cei care sunt consideraţi emblema României, cei meniţi să salveze, să panseze sau să rezolve când nimic nu se mai poate face. Au defilat pe frig şi prin noroi, ca pe front, în uniforme noi şi cu ce aveau mai bun, armament sau tehnica din dotare.

Printre detaşamentele care au bătut ţanţoş pas de defilare am remarcat membrii Batalionului 300 «Sfântul Andrei» din Galaţi, puşcaşii marini din Regimentul 307 Infanterie Marină, care s-au întors în această vară din Afganistan şi vânătorii de munte din Batalionul 30 „Dragoslavele” din Câmpulung Muscel decoraţi şi consideraţi de Armata Americană militari etalon. O premieră la paradă este prezenţa tuturor elevilor de la toate cele 5 colegii naţionale militare din Armata României (Breaza, Alba-Iulia, Câmpulung Moldovenesc, Craiova şi Constanţa). Aceştia au privit stingheri de pe margine veteranii care defilau şi tropoteau ţanţoşi pe lângă ei.

7-act-3.jpg

Pompierii aduc la paradă cele mai performante mașini

”Este o paradă grea, căci vine după standardul fixat la defilarea de anul trecut care a fost fără precedent, când a fost sărbătorit Centenarul”, a des-cris pregătirile gen. maior Vasile Toader, locţiitorul pentru operaţiuni al Şefului Marelui Stat Major. Unele noutăţi de la paradă nu au putut fi văzute la repetiţie, cum ar fi evoluţia avioanelor de vânătoare F 16. Şase aparate grupate în trei formaţii vor trece peste Arcul de Triumf de 1 Decembrie. Aparatele trebuiau să survoleze această zonă anul trecut, dar vremea nu le-a permis, aşa că acum vor evolua în premieră.

7-act-4.jpg

Caii Jandarmeriei au fost struniți perfect

Parada Militară Naţională va avea loc în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti de la ora 11.00, dar cu o zi înainte, pe 30 noiembrie, este programată în acelaşi loc repetiţia oficială.

 

Restricţii de circulaţie pentru eveniment

Pentru buna desfăşurare a repetiţiei oficiale de pe 30 noiembrie şi a paradei de 1 Decembrie, vor fi instituite restricţii de circulaţie în perimetrul Piaţa Presei Libere-Piaţa Charles de Gaulles-Piaţa Victoriei. Între orele 04:00-16:00 va fi interzis accesul pe următoarele străzi (porţiunile care traversează zona): Şos. Kiseleff, Şos. Bucureşti-Ploieşti, străzile din jurul Arcului de Triumf, Bd. Ion Mihalache, Bd. Aviatorilor. 

7-act-5.jpg

Participanţii la paradă vor trece pe sub Arcul de Triumf

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1