Panică în rândul evazioniștilor. Au intrat mascații

mascati.jpg

mascati, evazioniști, perchezitii
Mascații i-au trezit în această dimineață pe mai mulți patroni suspectați că au păcălit statul
Citeste tot despre: 

Poliţiştii fac 25 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa la persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Sunt vizați cei care fac afaceri necurate în domeniul prestării serviciilor de protecţie şi pază și a serviciilor de igienizare şi curăţenie.

Anchetatorii suspectează că, în perioada 2011-2013, reprezentanţii a două societăţi comerciale au înregistrat în contabilitate şi au declarat achiziţii fictive de la nouă firme fantomă.

Ca să ascundă provenienţa banilor, suspecţii au transferat succesiv aproximativ 31 de milioane de lei, contravaloarea achiziţiilor fictive, în conturile firmelor fantomă.

Ulterior, suma a fost transferată în alte conturi, de unde în final au fost retrasă în numerar cu carduri.

Achiziții fictive prin firme fantomă

”În scopul disimulării provenienţei ilicite a sumelor de bani provenind din săvârşirea faptelor de evaziune fiscală, bănuiţii ar fi transferat în mod succesiv aproximativ 31.000.000 de lei, reprezentând contravaloarea achiziţiilor fictive, în conturile celor 9 societăţi comerciale menţionate, de unde ar fi fost ulterior divizate şi retransferate în alte conturi, fiind retrase, în final, în numerar, cu ajutorul cardurilor bancare, în vederea restituirii dispunătorilor plăţilor”, anunță reprezentanții Poliției Române.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat la acest moment este de 12 milioane de lei. Persoanele vizate vor fi duse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1