Panică în Munții Bucegi! Ninsoarea a blocat zeci de turiști în zona Sfinxului

muntiibucegi-sfinxul.jpg

În Bucegi în zona Sfinxului se înregistrează primul viscol din această iarnă, iar zăpada ajunge în unele zone la peste un metru și jumătate

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Nu au unde să se cazeze, nu au ce să mănânce și au solicitat ajutor. Alarmă pentru salvamontiștii și jandarmii montani din Prahova și Dâmbovița anunță news.ro. Aproximativ 60 de turişti care au urcat pe munte sunt blocați pe platoul Bucegi, marţi seară, oamenii sunând la numărul unic pentru apeluri de urgenţă şi cerând sprijinul autorităţilor

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţi ai Serviciului de Ambulanţă Prahova, 60 de persoane sunt blocate, marţi seară, pe platoul Bucegi, în zona Sfinxului, la peste 2000 de metri altitudine.

 

Niciunul dintre turişti nu are nevoie de îngriji medicale, însă oamenii au sunat la 112 întrucât nu au unde să se cazeze şi nu pot coborî fără sprijinul salvamontiştilor.

 

Pe munte a nins, iar viscolul a troienit zăpada, în unele zone zăpada depăşind un metru şi jumătate.

 

Şeful Serviciuui Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că turiştii au urcat pe un traseu dinspre Peştera, din judeţul Dâmboviţa, şi nu au unde să se cazeze. Pe același traseu vor fi coborâți după ce vântul care bate în rafale se va mai potoli

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Au plecat pe munte când ningea viscolit, iar vântul sufla cu peste 80 km/h. Cei doi alpinişti din Craiova, care au fost daţi dispăruţi sâmbătă, în Retezat, au fost găsiţi luni (21 martie).

  • costin miu

    După cele câteva zile de bucurie în fața ninsorii mult așteptate în Capitală, a început coșmarul mormanelor de zăpadă și gheață de pe trotuare, de pe aleile și străzile lăturalnice, dar și din plin centrul Bucureștiului. Autoritățile au fost luate peste picior în cel mai simpatic mod cu putință de alpinistul Costin Miu, care a escaladat ”vârful Victoria”.

  • O echipă formată din salvamontişti şi jandarmi montani hunedoreni a început, în această seară, căutarea unui grup format din patru turişti care s-a rătăcit în Masivul Parâng din cauza ceţei şi a viscolului.

  • Salvamontiştii din Buşteni au intervenit, luni, pentru recuperarea din Masivul Bucegi a unui turist care s-a rănit la un picior, salvamontiştii fiind solicitaţi pentru această operaţiune la puţin timp după ce un alt bărbat, care s-a rănit la cap şi care şi-a petrecut noaptea pe munte, a fost coborât în staţiune.

  • Salvamontiştii au reuşit să ajungă, joi noaptea, cu schiurile, la cei şase tineri care rămăseseră blocaţi la o cabană din satul de vacanţă bihorean Coada Lacului, însă turiştii nu au putut fi coborâţi din cauza drumului blocat de zăpadă, iar o parte dintre salvatori au decis să rămână şi ei acolo.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5