Panică la Suceava! Într-o singură zi au murit de COVID șapte oameni, record în 2021

spitalul_judetean_suceava.jpg

Spitalul Județean Suceava
Spitalul Județean Suceava este prima linie în războiul cu pandemia la Suceava
Foto: svnews.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Atenție români! Pandemia ucigașă s-a întors în forță în toată țara dar în județul Suceava, aflat pe ultimul loc la vaccinare a făcut ravagii. Numai într-o singură zi, respectiv miercuri, 15 septembrie, s-au înregistrat 7 decese.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava spun că bilanțul negru înregistrat miercuri 15 septembrie este un adevărat record negativ pentru anul 2021.

Ce spun autoritățile din Suceava despre valul de decese

”Este extrem de îngrijorătoare situația actuală, iar faptul că s-au înregistrat șapte decese într-o singură zi ar trebuie să fie un semnal de alarmă pentru populație. În cursul acestui an nu a mai existat o astfel de zi neagră, motiv pentru care facem un nou apel la suceveni să se vaccineze pentru a se putea imuniza în fața bolii”, a precizat Gabriela Băncilă, purtător de cuvânt al DSP Suceava pentru monitorulsv.ro. Cea mai tânără persoană care a murit miercuri avea 24 de ani și prezenta și alte probleme medicale, respectiv obezitate. Cel mai în vârstă pacient care s-a stins împlinise 94 de ani. Nici una dintre persoanele decedate de coronavirus nu era vaccinată. Pacienții care au murit erau internați în spitalele din Suceava (4 cazuri), Rădăuți (2) și Gura Humorului.

Suceava este pe ultimul loc în România la vaccinare

În județul Suceava, sub 19% din populația adultă s-a vaccinat. Până la data de 15 septembrie 2021, în județul Suceava s-au imunizat împotriva Sars-Cov-2 doar 102.838 de persoane, din care 84.900 persoane au primit și doza a II-a.”Vaccinurile continuă să joace un rol critic în prevenirea Covid-19 și rămân extrem de eficiente în prevenirea spitalizărilor Covid-19. Prin vaccinare împotriva Covid-19 se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare și se reduce considerabil riscul de deces”, a arătat pentru sursa citată Olivia Ioana Vlad, directorul executiv al DSP Suceava.

 

 

 

Citiți și

 

Pacienți cu Covid-19 refuză să primească oxigen la Suceava. „Mulți susțin că știu ei mai bine”

 

Șirul de greșeli care a dus la infectarea în masă. Cum a ajuns Suceava primul oraș din România închis de coronavirus

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5