Fostul șef la ISU Suceava a devenit preot. Până și cunoscuții au fost surprinși de decizie

8_1-colonel1-6col.jpg

Dan Hoffman, la Mânăstirea “Sfântul Ioan” de la Râșca, în timpul slujbei oficiate de ÎPS Pimen
Fotografii: stiridinbucovina.ro
Citeste tot despre: 

Decizie inedită! Colonelul în rezervă Dan Hoffman, fost şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, a fost hirotonit la Mănăstirea „Sfântul Ioan“ de la Râşca. Ceremonia religioasă a fost oficiată de un impresionant sobor de preoţi, condus de ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

Până şi cunoscuţii lui Dan Hoffman au fost surprinşi când au aflat că fostul militar a devenit preot! Până mai ieri şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Hoffman era un creştin ortodox practicant. De altfel, apropiaţii colonelului în rezervă ştiu că nu lipsea duminica de la slujba religioasă, scrie adevarul.ro.  

8_2-colonel2-15col.jpg

Preotul Dan Hoffman

Dan Hoffman a fost hirotonit

La sfârşitul săptămânii trecute, Mănăstirea Sihăstria Râşca din judeţul Suceava a găzduit slujba de hirotonie. Ceremonia religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Fostul militar a explicat că este preot onorific misionar, fără parohie şi fără salariu. „La solicitarea mea, am fost hirotonit la Mănăstirea Sihăstria Râşca, unde voi sluji. Eu sunt preot onorific misionar, nu am parohie şi nu am salariu. Când am luat decizia de a deveni preot, am fost sigur că vor fi şi oameni care vor avea un mod de a gândi diferit de al meu. Pe mine lucrul acesta nu mă deranjează”, se confesează Hoffman.

8_3-colonel3-15col.jpg

Colonelul Dan Hoffman

 

Fostul ofiţer n-a luat decizia de a deveni preot peste noapte. El a urmat cursurile facultăţii de Teologie şi este absolvent al promoţiei 2015. „M-am gândit mult până să fac acest pas”, mărturiseşte Hoffman. El s-a pensionat în 2017, iar în prezent predă la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava. 

Click! spune

Dan Hoffman a ocupat, de-a lungul anilor, funcţia de şef al Serviciului Paşapoarte, adjunct al şefului de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, prim-adjunct şi apoi şef al ISU “Bucovina” Suceava, arată stiridinbucovina.ro. 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1