Pană de curent la Spitalul de Urgenţă Craiova. Timp de 10 minute, pacienţii din ATI au fost ventilaţi manual

Ultima actualizare:

O pană de curent a afectat, sâmbătă după-amiază, secţia ATI COVID din Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Şapte pacienţi internaţi la terapie intensivă au fost ventilaţi manual, timp de zece minute, după se siguranţele tabloului electric au sărit ca urmare a supraîncărcării reţelei.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean Craiova, Laurenţiu Ivanovici, pana de curent a afectat secţia ATI nou pusă în funcţiune în spital şi a fost cauzată de suprasarcina pe circuitul electric. În acel moment ventilatoarele nu au mai funcţionat. În secţia de terapie intensivă afectată de pana de curent se află cinci pacienţi intubaţi şi alţi doi aflaţi pe tratament CPAP – presiune pozitivă continuă pe căile aeriene, bolnavii fiind ventilaţi mecanic pe durata penei.După aproximativ zece minute, alimentarea cu electricitate a secţiei a fost reluată, activitatea revenind la normal.

Citește și:

Situație disperată la Spitalul Județean de Urgență Craiova, după numărul mare de pacienți Covid în stare gravă: "Suntem ca pe front"

Alertă la Spitalul de Urgență din Craiova, cel mai mare din Oltenia. Peste 30 de cadre medicale au Covid, alte 80 au intrat în concediu

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net